Vali Koca: Hedefimiz Etkin Idare, Mutlu Mükellef ve Güçlü Türkiye’dir

Vergi Haftasi etkinlikleri kapsaminda 2012 yili vergi beyani döneminde en fazla vergi ödeyen mükellefler ve kurumlar plaketle ödüllendirildi.

Vali Koca: Hedefimiz Etkin Idare, Mutlu Mükellef ve Güçlü Türkiye’dir

Grant Otel’de düzenlenen plaket törenine Vali Murat Koca, Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Kemal Çokdinç, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardimcisi Riza Gençoglu, Il Defterdar Ihsan Mintas, Il Genel Meclis Baskani Mustafa Bayir, Defterdarlik çalisanlari ile sanayici ve isadamlari katildi.
Vergi Haftasi nedeniyle Maliye Bakanligi Gelir Idaresi Baskanligi ve Karaman Il Defterdarliginin hazirladigi sunumun ardindan Il Defterdari Ihsan Mintas, verginin önemi ve ülkemiz ve milletimizin gelecegi ve kalkinmasina saglayacagi katkilari hakkinda bir konusma yapti.
Mintas konusmasinda, “Gelismis ülke insanlarinin sahip oldugu sosyal refahin gerisinde yatan etken salt zengin üretim kaynaklarini degil, mal, hizmet ve üretimin rantini kamu maliyesiyle adil olarak paylasmalaridir. Bu baglamda 2012 yilinda yüzde 48 olan gelir-gideri karsilama orani 2013 yili sonu itibariyle yüzde 50.11’e ulasmasi ilimiz açisindan umut verici bir gelismedir. Mükellefle vergi dairesi arasinda bir köprü görevi gören Serbest Muhasebeci ve mali Müsavirler Odasi ile yeminli mali müsavirler camiasinin vergi ahlak ve bilincinin yerlesmesine mükelleflerin gerçek gelirlerinin beyan etmeleri konusunda gösterdikleri hassasiyet ve mesleki sorumluluklarinin yaninda toplumsal sorumlulugu da paylasan tüm mensuplarinin bundan sonra da ayni duyarliligi göstereceklerine süphemiz yoktur. Vatandaslarimiza ve mükelleflerimize vergi ahlak ve bilincinin yerlestirilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme aliskanliginin kazandirilmasindan söz edildiginde etkinlikleri tartismasiz olan meslek odalari, sivil toplum kuruluslari ile yazili ve görsel basini konunun disinda tutmamiz mümkün olmadigi gibi onlarinda kendilerini bu konuda sorumlu tutmalari kurulus ve isleyis amaçlarinin geregidir” dedi.
Ilimiz Valisi Murat Koca ise konusmasinda, “Bu yil 24 Subat 2014 - 02 Mart 2014 tarihleri arasinda kutlanmakta olan 25. Vergi Haftasi toplumumuzun tüm kesimlerinden gereken vergi bilincinin olusturmasi ve vatandaslarimizda vergi ödeme aliskanligi kazandirmasi amaciyla önemli bir görevi yerine getirmektedir. Ülkemizin kalkinmasi, kamu hizmetlerinin vatandasa daha etkin bir sekilde ulastirilmasi ve gelecek nesillerin daha müreffeh bir ortamda yasamasi ödenen vergiler ile saglanacaktir. Hedefimiz etkin idare, mutlu mükellef ve güçlü Türkiye’dir. Ayni ülkede yasayan, devletin sundugu hizmetlerden yararlanan vatandaslar olarak hepimizin devlete vergi ödemesi gerekmektedir. Vergi ödemek bir ülkede yasayan her vatandasin en kutsal görevlerindendir. Devletinde bu topladigi vergilerle en iyi sekilde hizmet sunmasi ise vatandaslara karsi yerine getirmesi gereken en önemli görevlerinden biridir. Vergi Haftasi’nin, ülkemiz ve milletimizin refahinin artmasina, kayit disi ekonominin kayit altina alinmasina, verginin tabana yayilmasina vesile olmasini diliyor, vergisini zamaninda ve tam olarak ödeme gayretinde olan tüm mükelleflerimize hayirli bol kazançli gün geçirmenizi temenni ediyorum” seklinde konustu.
Konusmalarin ardindan 2012 yili beyanina göre kurum ve gelir vergisi mükelleflerinden ilk üç sirayi alan kurum ve mükelleflere Vali Murat Koca ve protokol üyeleri tarafindan plaketleri verildi.
Kurumlar Vergisinde Biskot Bisküvi Gida San. ve Tic. A.S, Bifa Bisküvi ve Gida San. A.S. ve Saray Bisküvi ve Gida Sanayi A.S. ilk üç sirada bulunurken, Gelirler Vergisi siralamasinda ise Vehbi Tayyar, Abdulkadir Aydin ve Musa Yarbay ilk üç sirada yer aldi.
Plaket töreni toplu hatira fotografinin çekilmesiyle sona erdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284