Vali Koca: “Jandarma Ve Emniyetimizin Özverili Çalismalari Karaman’a Huzur Getiriyor”

Ilimiz Valisi Murat Koca, asayis degerlendirme toplantisinda yaptigi konusmada, `Gecenin geç saatlerinde bile ailenizle rahat bir sekilde sokaga çikabiliyorsaniz bu Karaman’in huzurlu bir kent oldugunu gösterir` dedi.

Vali Koca: “Jandarma Ve Emniyetimizin Özverili Çalismalari Karaman’a Huzur Getiriyor”

Karaman’da 2012 yilinda emniyet ve jandarma bölgelerinde meydana gelen asayis olaylari Polisevi’nde Vali Murat Koca baskanliginda Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Selçuk Boz ve Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez’in de katildigi bir basin toplantisiyla degerlendirildi. Ilk olarak Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürü Ferhat Sahin, sinevizyon esliginde Karaman’da 2012 yilinda meydana gelen olaylarla ilgili olarak istatistiki bilgiler verdi. Sahin, 2012 yilinda polis sorumluluk alani içerisinde meydana gelen 3 bin 705 olayda 4 bin 912 kisinin gözaltina alindigini bunlardan 754’ün adli makamlara sevk edildigini ve 304 kisinin tutuklanarak cezaevine gönderildiklerini belirtti. Kayip sahislar konusunda da bilgi veren Sahin, 2012 yili içerisinde 76 kayip basvurusunun yapildigini bunlardan 73’ünün yapilan çalismalar sonucu bulunarak ailelerine teslim edildigini halen ise kayip olan 3 kisiyi arama çalismalarinin devam ettigini aktardi. Sahin, 2012 yili içerisinde meydana gelen 6, 2004 ve 2006 yillarinda islenmis 2 faili meçhul cinayetle birlikte toplam 8 olayin aydinlatilarak zanlilarin adalete teslim edildigini sözlerine ekledi. Asayis Sube Müdürü Ferhat Sahin, asayis olaylarinin disinda Terörle Mücadele, Güvenlik ve Trafik Tescil ve Denetleme Subelerinin yaptigi faaliyetler hakkinda da bilgiler verdi.
Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Sube Müdürü Kemal Kizilbaba ise, KOM Sube Müdürlügü’nün faaliyetleri hakkinda bilgi verdi. Kizilbaba, 2012 yilinda mali suçlarda 44, kaçakçilikta 58, narkotikte 51 ve bilisim suçu 2 olmak üzere toplam 155 olayin meydana geldigini, bu olaylarda 143 kisinin gözaltina alinarak haklarinda yasal islem yapilmak üzere adli makamlara sevk edildigini ifade etti.
Jandarma Binbasi Ömer Ersever, jandarmanin sorumluluk alaninda bir yil içerisinde bin 402 asayis olayinin meydana geldigini bunlarin yüzde 40’inin kisilere karsi islenen suçlar oldugunu, yüzde 31’inin ise topluma karsi islenen, yüzde 13’ünün ise mala karsi islenen suçlardan olustugunu ifade etti. Binbasi Ersever, aile içi siddete karsi islenen suçlarda ciddi bir düsüs gözlemlendigini 2011 yilinda 100 olan olay sayisinin 2012’de 58’e düstügünü belirtti. Kaçakçilik olaylari hakkinda da bilgi veren Binbasi Ersever, 109 adet sahte para, 443 parça tarihi eser, 49 adet silah ve mühimmat, 28 bin 735 paket kaçak sigara ve içki, 33 gram esrar, 279 adet uyusturucu hap ile bin 885 kök kenevir ele geçirildigini ifade etti.
Yapilan sunumlarin ardindan bir konusma yapan Vali Murat Koca, Karaman’in hem asayis hem de önleyici hizmetler yönünden çok basarili bir il oldugunu belirterek, “Ben bu ilin Valisi olarak gecenin geç saatlerinde esimi de yanima alarak sehrin her sokaginda yaya olarak rahat bir sekilde gezebiliyorsam bu Karaman’in asayis ve güven yönünden huzurlu bir kent oldugunu gösterir. Çok sükür sehrimizde terör olayi yok. Umuyorum ki böylede devam eder. Bölgede yasayan vatandasin hem mal hem de can güvenligini saglayan emniyet ve jandarma ekiplerimize bu özverili çalismalarindan dolayi tesekkür ediyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284