Vali Koca Karaman’in Ahi Babasi Seçildi

27. Ahilik Kültürü haftasi düzenlenen etkinliklerle kutlandi. Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi Salonunda gerçeklestirilen kutlama programina Vali Murat Koca, Il Jandarma Komutani J. Kd. Alb. Mustafa Akis, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Cumhuriyet Bassavcisi Abdurrahim Alan, Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne, daire müdürleri, esnaf odalari temsilcileri, esnaflar ve vatandaslar katildi.

Vali Koca Karaman’in Ahi Babasi Seçildi

Ahi Pilavi ikraminin ardindan saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklâl Marsi’nin okunmasiyla baslayan programda, Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi Baskani Ahmet Yenilmez’in Ahilik ve Ahilik Kültürüne iliskin yaptigi konusmanin ardindan Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan yaptigi konusmada belediye olarak esnaf ve sanatkârin her zaman yaninda olduklarini ifade etti. Çaliskan; “Gün geçtikçe büyüyen ve gelisen bir Karaman için yogun bir mesai harciyoruz. Karaman’da faaliyet gösteren esnaf kardeslerimiz ile daima iç içe olmak suretiyle, onlari da dinleyerek bu sehri hak ettigi yere getirecegiz.” dedi.
Vali Murat Koca’da Her ne kadar otomasyona ve makinelesmeye geçilse de esnaflarin her alanda faaliyetlerine devam ettigini belirttigi konusmasinda “Ahilik gelenegini yasatan eline, diline, beline sahip olan meslek grubu ile iç içeyiz. Esnaflar da mesleki ve özel yasantilarinda kendilerine bu prensibi ilke edinmis insanlar. Yasantimizin her alaninda dogumumuzdan ölümümüze kadar, içtigimiz çaydan yedigimiz yemek gibi yasantimizin her noktasinda zor durumda kaldigimiz zaman kendisine müracaat edebilecegimiz meslek grubundan arkadaslarimiz var. Çok genis bir alanda mesleklerini icra ediyorlar. Bugün teknik gelismelere bagli olarak kimi arkadaslarimizin görev alanlarinda ve kazançlarinda sekteye ugrama durumu olsa da yine yeri doldurulamayacak meslekler var. Bu vesile ile Ahilik haftasini kutluyor tüm arkadaslarimiza hayirli ve bereketli bol kazançlar diliyorum” dedi.
Konusmalarin ardindan Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi Baskanligi tarafindan Karaman’in Ahi Babasi seçilen Vali Murat Koca’ya Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Yenilmez tarafindan “Ahi Baba” kaftani giydirildi. Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan’a ise esnaf dostu baskan kaftani giydirildi.
Ilin ahisi seçilen ve Ermenek’te 36 yildir esnaflik yapan Ermenek Esnaf Odasi Baskani N. Hilmi Küçüksu’ya ise plâketi ve tesekkür belgesi Vali Murat Koca tarafindan verilirken, yilin ahileri seçilen Bakkal Ismet Ari, Fotografçi Celal Bataklar, Berber Yalçin Eröztürk, Elektrikçi Osman Sahin, Firinci Ismet Baltaci, Kahveci Ibrahim Gündüz, Tornaci Yüksel Uyrum, Marangoz Hasan Özsahin, pazarci Abidin Dogan, Tuhafiyeci Bilal Sarier, Terzi Mevlüt Zengen, Söför Hamdi Erdogan, Ayranci Esnaf Odasindan Ömer Ekinci, Ermenek Esnaf Odasindan Ahmet Oduncu, Ermenek Söförler Odasindan Nurettin Demirtas ve Sariveliler’den Ramazan Semiz’e tesekkür plaketi ve tesekkür belgeleri protokol üyeleri tarafindan verildi.
Kutlama programi, Ahilik Kültürü Haftasi etkinlikleri çerçevesinde çesitli yas kategorilerinde düzenlenen satranç müsabakalarinda dereceye giren ögrencilere ödüllerinin verilmesi ve toplu fotograf çekilmesiyle sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284