Vali Koca, Konya-Karaman Arasi Hizli Tren Ikinci Demiryolu Insaatini Inceledi

Vali Murat Koca Konya – Karaman arasinda bulunan mevcut demiryolu hattinin çift hatta dönüstürülmesi projesi kapsaminda baslanan çalismalari yerinde inceledi.

Vali Koca, Konya-Karaman Arasi Hizli Tren Ikinci Demiryolu Insaatini Inceledi

Karaman Istasyonundan Konya istikametine dogru baslayan ikinci demiryolu çalismalarini yerinde inceleyen Vali Koca, yetkililerden çalismalar hakkinda bilgi aldi.
17 Subat 2014 tarihinde yer teslimi yapilarak Gülermak Agir Sanayi Insaat ve Taahhüt A.S ve Kolin Insaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.S Is Ortakligi yükleniminde çalismalara baslanan Konya - Karaman arasi mevcut tek hattin çift hatta dönüstürülmesi projesinin proje bedeli 235 milyon 25 bin 754 lira olurken insaatin öngörülen bitim süresi ise 40 ay olarak belirlendi.
Insaatin teknik durumuyla ilgili olarak Valilik Basin ve Halkla Iliskiler Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, “Çalisma yapilacak hat kesimi, Konya - Karaman istasyonlari arasi olup proje uzunlugu 102 km.’dir. Proje tamamlandiginda Konya - Karaman arasinda çalisan trenlerin mevcut 120 km/h olan hizlari 200 km/h olarak yeniden düzenlenecektir. Proje kapsaminda mevcut hattin yanina yapilacak 2. hat ile birlikte mevcut hattin da alt yapisi ve üst yapisi, öngörülen yeni hizlara göre degistirilecektir. Proje çalismalari Karaman Istasyonundan baslatilmis olup, Konya yönüne dogru devam etmektedir. Proje içerisinde Karaman Gar ve Çumra olmak üzere, 2 ayri yerde santiye kurulmasi hedeflenmis ve bu çerçevede santiye kurulum çalismalari tamamlanma asamasindadir. Bugüne kadar Karaman’dan Konya’ya dogru 4 km’lik kismin kazi çalismalari tamamlanmis olup devamindaki 4 km’lik kismin kazi çalismalari ise tamamlanma asamasindadir. Kazisi biten ilk 4 km’nin dolgu çalismalari ise devam etmektedir. Alt - üst geçit çalismalari ile ilgili olarak ise Karaman’in yaklasik 2 km Konya tarafinda bulunan hemzemin geçitte üst geçit çalismalari baslatilarak ve 30 m. uzunlugundaki fore kaziklardan arazi üzerinde 7 adet imal edilmistir. Diger taraftan kamulastirma çalismalari için gerekli onaylar alinmis olup süratle devam etmektedir. Kamulastirma isleri için Karaman istasyonunda uzlasma komisyonu kurularak vatandaslarla görüsmeler baslatilmistir. Karaman’dan Konya’ya dogru ilk 36 km içerisinde çalismaya engel herhangi bir sorun bulunmamakta olup, 36 km’den sonraki kismin kamulastirma çalismalari da devam etmektedir” dendi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284