Vali Koca, Ögrencilere Tablet Bilgisayar Dagitti

Fatih Projesi kapsaminda ilimizde TOKI Anadolu Lisesi, Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi, Imam Hatip Lisesi ve Irfan Ataseven Fen Lisesi’nde okuyan 9 ve 10. sinif ögrencilerine tablet bilgisayar dagitimi yapildi.

Vali Koca, Ögrencilere Tablet Bilgisayar Dagitti

Tablet bilgisayarlarin dagitim törenine Vali Murat Koca, Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Egitim Denetmenleri Baskani Ahmet Saim Durgun ile sube müdürleri ve okul idarecileri katildi.
Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu tablet dagitim töreninde yaptigi konusmada,“Fatih Projesi kapsaminda ilimizde dagilimi yapilan tablet bilgisayarlar pilot lise kapsaminda Toki Anadolu Lisesi, Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi, Anadolu Imam Hatip Lisesi ve Irfan Ataseven Fen Lisesi 9.sinif ögrencilerine verildi. Bugüne kadar 24 okulumuzda 548 derslige etkilesimli tahta ve çok fonksiyonlu yazici ve doküman kamerasi ve 3 okulumuzda ise 767 tablet bilgisayar dagitildi. Bugün ise ögrencilerimize bin 274 tablet bilgisayar dagitilacaktir. Ögrencilerimize dagittigimiz bilgisayar tabletleri egitim gereksinimlerini fazlasiyla karsilayacak düzeydedir. Siniflarda akilli tahtalarla tablet bilgisayarlar etkilesimli olacagindan dolayi dersin islenisi de etkilesimli olacak ve ayrica tablet bilgisayarin içinde özel olarak gelistirilen z-kitap ile ögrencilerimiz, tüm dersleri tablet bilgisayara yüklenen programla takip edebilecek, kirtasiye ve defter yükünden, tüm derslerin kitaplarindan ve yardimci kitaplarinin agirligindan da kurtaracaktir. 9.sinif ögrencilerimize dagitilan bu tabletlerin egitim-ögretime simdiden hayirli ugurlu olmasini diliyor, ögretmen ve ögrencilerimize basarilar diliyorum” dedi.
Vali Murat Koca’da, “ Bizim zamanimizda bu tür teknolojik aletler yoktu. Ögrencilerimiz bu yönden çok sanslidirlar. Sizden bu teknolojinin kiymetini bilmenizi istiyorum. Bu anlamda devletimizin yürürlüge koydugu Fatih Projesi büyük önem arz ediyor. Bütün ögrencilerimize ve ögretmenlerine tablet bilgisayar dagitiliyor. Eskinin kara tahtasi ve tebesir tozu ile yapilan egitimin yaninda teknolojinin en üst düzeyde kullanildigi bu girisim gerek ilimizde gerekse ülkemizin tamaminda egitimi ileri düzeye çikaracaktir. Bundan sonra bilgiye ulasma konusunda zorluk çekilmeyecek, her türlü bilgiye ulasma bugünden itibaren parmaklarimizin ucunda olacak” dedi.
Tablet bilgisayarlarin dagitiminin ardindan Vali Murat Koca ve beraberindekiler Matematik ögretmeni Kuddüsi Canevi’nin uygulamali dersini dinledi. Dersten sonra ögretmenler odasina geçen Vali Koca ögretmenlerle de bir süre sohbet etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284