Vali Koca’dan Iki Güzel Haber

Ilimiz Valisi Murat Koca Karaman için önemli iki güzel haber verdi. Pazaristan Alisveris Merkezi’nin açilisina katilan Vali Koca, burada gazetemize önemli açiklamalarda bulundu.

Vali Koca’dan Iki Güzel Haber

Vali Koca,, “Sizlerin araciligiyla Karaman’la ilgili iki güzel haberi paylasmak istiyorum. Bunlardan birincisi geçtigimiz Çarsamba günü kesinlesti. IPARD programi çerçevesinde Karaman’imiza Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu’ndan proje çagrisina çikma kabul edildi. 15 Subat-15 Mart arasinda Karaman’da hemserilerimiz projelerini sunabilecekler. Bu güzel bir haberdi. Ikincisi ise 2007 yilinda baslayan Tarima Dayali Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili çalismalar önemli bir mesafe kat etti ve 25 Ocak Cuma günü itibariyle artik yer seçimi kesinlesti. Bundan sonra yatirim programina alinarak diger yatirimlar safhasina geçmis oldu. 2007’den 2013’e kadar süren 6 yillik bu çalisma suanda noktalandi. Bundan sonra insallah yatirim programina alinarak alt yapi çalismalarini tamamlayarak hayvancilikla ugrasan hemserilerimizin yatirimlarini buraya yapmalarini bekleyecegiz” dedi.
Vali Koca, Ayranci yolu üzerinde olusturulacak Tarima Dayali Organize hayvancilik sahasi yeri olarak belirlenen ve tamami mera vasfinda 7021 nolu parsel alanin vasif degisikligi ifraz islemleri ve alana ait tapu teslim islemleri tamamlanarak 24.12.2010 tarihinde maliye hazinesi adina tescilinin saglandi. Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligi Tarim Reformu Genel Müdürlügünün 24.01.2013 tarihli ve 50835840-20-01 sayili Olurlari ile “ Karaman Tarima Dayali Ihtisas (Süt) Organize Sanayi Bölgesi” yeri olarak kesinlestirilmistir” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284