Vali Meral Ermenek İlçesini Ziyaret Etti

Vali Fahri Meral, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere ilimiz Ermenek ilçesini ziyaret etti.

Vali Meral Ermenek İlçesini Ziyaret Etti

Ermenek Kaymakamlığı ile ziyaretlerine başlayan Vali Fahri Meral, Kaymakam Tahir Yılmaz ve kaymakamlık personeli tarafından karşılandı. Kaymakamlığa geçerek ilçenin genel durumu hakkında Kaymakam Yılmaz’dan bilgiler alan Vali Meral, 2018 yılı Ekim ayında kura çekilerek Ermenek ilçesine Kaymakam olarak atanan Tahir Yılmaz’a hayırlı olsun dileklerinde bulunarak yeni görevinde başarılar diledi.

Vali Meral, ilçedeki ziyaretlerini daha sonra Ermenek Belediye Başkanlığı ile sürdürdü. Başkan Uğur Sözkesen’den belediyenin ilçedeki yürüttüğü çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgiler alan Vali Meral, ziyaretin ardından Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi binası girişinde yer alan Halk Eğitim Merkezince engelli öğrencilere yönelik açılan ‘Halı dokuma ve çıbıt dokuma atölyesi’ni gezerek öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Daha sonra Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezinde Ermenek köy ve mahalle muhtarları, Güneyyurt beldesi mahalle muhtarları, Kazancı beldesi mahalle muhtarları,  sivil toplum kuruluşu temsilcileri, il genel meclis üyeleri, ilçe başkanlarının da katıldığı geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştiren Vali Meral, bölgenin sorunları, çözüm yolları ve yapılması gereken çalışmaların ele alındığı toplantıda, köy ve mahalle muhtarlarına tek tek söz vererek sorun ve taleplerini dinledi.

Toplantıda köy ve mahalle muhtarları, sorun ve taleplerini dile getirirken Vali Meral, kurum müdürlerine açıklama yapmaları için söz vererek, sorun ve taleplerle ilgilenmeleri konusunda talimatlar verdi. Daha önce sorunlarını iletip, sorunları çözüme kavuşturulan muhtarlar ise Vali Meral’e teşekkür ederek, yapılan hizmetlerden memnun kaldıklarını söylediler.

Vali Meral, toplantının bölgeye hayırlı ve sorunların çözümü açısından faydalı olmasını diyerek başladığı konuşmasını, çevre temizliği ile ilgili sıfır atık projesi hakkında duyarlı olunması konusunda uyarılarda bulundu. Su kullanımı konusuna dikkat çekerek memleket için her damla suyun önemli olduğunu vurgulayan Vali Meral, imar barışı uygulamasında şartları uyan vatandaşlarımızın başvurularını yaparak bu önemli projeye destek vermelerini söyledi

Uyuşturucu ile mücadele konusunda ciddi çalışmalar yapıldığını belirten Vali Meral, sosyal yardımlaşma sisteminin mükemmel bir şekilde işlediğini fakat haksız yardım alan var ise ilgili kurumlara bildirilmesi gerektiğini ifade etti. Kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması gerektiğini belirten Vali Meral, Karaman’ın Türkiye’de tekli eğitim sistemine geçen ilk iller arasında yer aldığını söyledi. Toplantının sonunda, Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın diyen Vali Meral, katılanlara teşekkür ederek, hepinize sağlıklı huzurlu günler diliyorum dedi.

Vali Meral, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle gerçekleştirilen toplantının ardından ziyaretlerine esnaflar odası ve şoförler odası başkanlıkları ile devam etti. Buradaki programının ardından ilçe esnaflarını ziyaret eden Vali Meral, bir süre sohbet ederek sorunlarını dinlediği esnafa hayırlı bol kazançlar temennisinde bulundu.

Program kapsamında Ermenek Devlet Hastanesini ziyaret eden Vali Meral, hastane çalışanlarına işlerinde kolaylıklar diledi. Daha sonra palyatif servisinde yatmakta olan Kayaönü köyü Muhtarı Ahmet Altun’un ailesine geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Vali Meral, Allah’tan acil şifalar diledi.

Hayırsever işadamları ile ziyaretlerine devam eden Vali Meral, Nadir Haranioğlu ve Hasan Kalan ile Nadir bey’in evinde bir araya geldi. Hayırsever işadamları ile bir süre sohbet eden Vali Meral daha sonra ilçedeki ziyaretlerine 2014 yılında Ermenek ilçesi Güneyyurt mevkiinde bulunan kömür ocağında meydan gelen kazada hayatını kaybeden Hasan Tuncer’in ailesini ziyaret etti. Şehidin ailesiyle bir süre sohbet ederek sorun ve taleplerini dinleyen Vali Meral, ailesine sabırlar dileyerek böyle bir acının bir daha yaşanmaması dileklerinde bulundu. Ardından Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde vatani görevini yaparken mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma er Murat Başçı’nın babası Yüksel Başçı’yı evinde ziyaret eden Vali Meral, bir süre sohbet ettiği şehit babası Yüksel Başçı’ya sabırlar diledi.

İlçe ziyaretlerine Ermenek Şehir Stadyumundaki incelemeleri ile devam eden Vali Meral, daha sonra Görmeli köyünde ikamet eden Maden Şehidi Uğur İlhan’ın anne ve babasını ziyaret ederek, bir süre sohbet etti ve ardından Görmeli köyünde köy halkı ile bir araya geldi, köy halkının istek ve sorunlarını dinleyen Vali Meral bir süre sohbet ederek köyden ayrıldı.

Vali Fahri Meral ve eşi hanımefendi Zehra Meral, Evsin köyüne uğrayarak muhtar Hatice Reyhan Yiğit’i ziyaret ederek bir süre sohbet etti ve köyün genel durumu hakkında bilgi aldı.

Vali Fahri Meral’in Ermenek ziyareti sırasında eşi hanımefendi Zehra Meral, ‘Umut Yaşam Evi Anaokulu’ öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilerle bir süre sohbet ederek çeşitli hediyeler veren hanımefendi Zehra Meral, ziyaretin ardından Ermenekli bayan esnafları işyerlerinde ziyaret ederek hayırlı bol kazançlar temennisinde bulundu.

Vali Fahri Meral ve eşi hanımefendi Zehra Meral’in Ermenek ilçesindeki ziyaret ve incelemelerine; Ermenek Kaymakamı Tahir Yılmaz, Belediye Başkanı Uğur Sözkesen,  İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Servet Türegün, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, İl Sağlık Müdürü Hasan Arslan, İl Mahalli İdareler Müdürü Abdullah Şahiner, İl Genel Meclis Üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Ali Yener Terlemez eşlik etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284