Vali Meral, Ermenek Ve Başyayla’yı Ziyaret Etti

Vali Fahri Meral, ilimize bağlı Ermenek ve Başyayla ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Vali Meral, Ermenek Ve Başyayla’yı Ziyaret Etti

Ermenek ilçesine ziyaretinden önce ilçeye bağlı Çamlıca köyünü ziyaret eden Vali Fahri Meral ve eşi ve eşi Zehra Meral, köy konağında bir araya geldiği vatandaşlarla bir süre sohbet ederek sorun ve taleplerini dinledi.  Sohbet sırasında Çamlıca köyü muhtarı Mustafa Ocak ve Evsin köyü muhtarı Hatice Reyhan Yiğit’ten köylerinin mevcut sorunları hakkında bilgiler alan Vali Meral daha sonra Çamlıca köyü, köy içi mevkiinde bulunan tarihi “Izgar Konağı”nı ziyaret etti.

Estetik açıdan geçmişten günümüze farklı izler taşıyan ve tarihi mekân olma özelliğini koruyan Izgar Konağı’nda bir süre incelemelerde bulunan Vali Fahri Meral ve eşi hanımefendi Zehra Meral, konak hakkında yetkililerden bilgiler alarak binanın tarihi, turistik ve doğal güzelliğinin korunarak Karaman turizmine kazandırılması noktasında gereken çalışmaların yapılması konusunda ilgililere talimat verdi.

Vali Fahri Meral’in Ermenek ilçesinde gerçekleştirdiği ziyaretlere, İlçe Kaymakamı Batuhan Taşgın, Kazancı Belediye Başkanı Muhittin Tuncel, AK Parti Ermenek İlçe Başkanı Mevlüt Sarıtaş eşlik ettiler.

Tarihi Izgar Konağı, Çamlıca köyü halkından iki kardeş olan Zehra Aydoğan ve Fatma Mazlum  tarafından tarihi, turistik ve doğal güzelliğinin korunarak turizme kazandırılması amacıyla 04.06.2014 tarihinde Karaman İl Özel İdaresi adına bağışlanmıştır.

Ermenek sonrası Başyayla ilçesi ziyaretine ilçe kaymakamlığı ile başlayan Vali Fahri Meral, kaymakamlık binasında bir araya geldiği İlçe Kaymakamı Koray Çelik’ten ilçenin genel durumu ve mevcut sorunlarının yanı sıra ilçedeki yatırımların son durumu hakkında bilgiler aldı.

İlçedeki ziyaretleri sırasında bir araya geldiği vatandaşlarla da bir süre sohbet ederek sorun ve taleplerini dinleyen Vali Fahri Meral, Başyayla Belediyesine gerçekleştirdiği ziyaretinin ardından ilçeden ayrıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284