Vali Meral Karantina Bölgesinde İncelemelerde Bulundu

Vali Fahri Meral ilimize bağlı Ermenek ilçesini ziyaret ederek koronavirüs salgınına karşı alınan önlem ve tedbirleri yerinde inceledi.

Vali Meral Karantina Bölgesinde İncelemelerde Bulundu

17 Nisan 2020 Cuma günü gerçekleştirilen ziyarette İl ve İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararlarının uygulanmasına yönelik gerçekleştirilen toplantıya katılan Vali Meral’e toplantıda Kaymakam Batuhan Taşgın, Belediye Başkanı Atilla Zorlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun ve ilgili daire müdürleri eşlik etti.

Ermenek Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapılan toplantı sonrasında “Ermenek ilçesine bağlı 9 mahalle ve bir köyde Covid-19 pozitif tanısı konulan hastaların filyasyon çalışması sonrasında temas öyküsünün fazla olması ve il dışından ilçeye çok sayıda ziyaretçi girişinin tespit edildiği ve bu nedenle vaka sayısının artma riskinin fazla olmasından dolayı bulaşın önlenmesini sağlamak, halk sağlığını korumak ve covid-19 salgınının kontrolü amacıyla İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun 17.04.2020 tarih ve 18 No’lu kararıyla adı geçen mahalleler ve köy giriş çıkışlarının kapatılarak karantina altına alındığı” belirtildi.

Aynı gün gerçekleştirilen toplantıda  Ermenek ilçe merkezi, Kazancı ve Güneyyurt beldeleri ile köylerde kurulan halk pazarlarının faaliyetlerine geçici olarak ara verildiği ifade edilirken İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararların nasıl uygulanması gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantı sonrasında alınan tedbirleri yerinde görmek için ilçe merkezinde incelemelerde bulunan Vali Fahri Meral, cadde üzerinde karşılaştığı vatandaşlarla bir süre sohbet ederek koronavirüs salgının yayılmasını önlemek için izolasyon, sosyal mesafenin korunması ve zorunlu olmadıkça evden çıkılmaması gibi temel konularda uyarılarda bulundu. İlçe merkezi ziyareti sonrası Ermenek ilçesi giriş ve çıkışlarında bulunan yol kontrol noktalarında incelemelerde bulunan Vali Meral zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları konusunda sürücülere uyarılarda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2020, 22:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284