Vali Meral Köy Ve Mahalle Muhtarları İle Bir Araya Geldi

Vali Fahri Meral, ilimiz merkez ve kasaba mahalleleri ile merkeze bağlı köy muhtarlarıyla yemekte bir araya geldi.

Vali Meral Köy Ve Mahalle Muhtarları İle Bir Araya Geldi

Polis evinde gerçekleştirilen toplantıya; Vali Meral, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutan Vekili Kıvanç Savin, il genel meclis üyeleri, daire müdürleri ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Vali Fahri Meral, köy ve mahalle muhtarlarının yoğun ilgi gösterdiği toplantının ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını dileklerinde bulunarak, katılımlarından dolayı muhtarlara teşekkür etti.

Vali Meral, toplantının gündem maddelerinde yer alan sıfır atık projesi, çevre temizliği, uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele,  kamu kaynaklarını etkin ve verimli kullanımı, kamu mallarına sahip çıkılması ve imar barışına destek vererek kaçak yapılanma ve meralara sahip çıkılması açısından önemli olduğunu belirterek, Konya ve Karaman havzası için su kullanımının önemli olduğunu, içme ve sulama sularının israf edilmeden doğru kullanılması gerektiğini ifade etti.

Toplantıda, ağaçlandırma çalışmalarına da değinen Vali Meral, köylerdeki mezarlıkların bakımlarının düzenli olarak yapılmasını, köy konakları, okullar ve diğer kamu binalarında eskimiş, solmuş veya kullanılmayacak derecede yıpranmış olan bayrakların yenilenmesini istedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının faaliyetleri kapsamında ulaşılamayan yardıma muhtaç hiçbir vatandaşımızın kalmamasını söyleyen Vali Meral, muhtarların mahalle ve köylerinde yapılan düğün, nişan gibi toplu merasimlerde Valiliğin 2018/09 sayılı genelgesine göre silah atılmaması ile ilgili ikazlarda bulunarak, herkesin sorumlu ve bu konuda hassasiyet göstermelerini istedi.

Daha sonra toplantıda söz almak isteyen muhtarlara tek tek söz verildi. Muhtarların eğitim, sağlık, ulaşım, güvenlik ve sosyal alanlarla ilgili sorun ve talepleri dinlenerek, ilgili kurum müdürleri tarafından açıklama yapılarak değerlendirmelerde bulunuldu.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen muhtarlar toplantısı dilek ve temennilerin ardından verilen öğle yemeğiyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284