Vali Meral Motosiklet Kazasında Yaralanan İki Gencimizi Hastanede Ziyaret Etti

Vali Fahri Meral, motosiklet kazasında yaralanarak hastanede tedavi görmekte olan iki gencimizi ve hastane çalışanlarını ziyaret etti.

Vali Meral Motosiklet Kazasında Yaralanan İki Gencimizi Hastanede Ziyaret Etti

Vali Meral’in yanı sıra İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar ve Hastane Başhekimi Dr. Osman Açıkgöz ve hastane birim müdürleri katıldı.

Vali Meral, beraberindeki heyet ile birlikte Mart ayı içerisinde gerçekleşen iki ayrı kazadan dolayı halen Karaman Devlet Hastanesinde tedavileri süren 2000 doğumlu H.A. ve 2002 doğumlu O.M.T. isimli iki motosiklet kazazedesini Yoğun Bakım Ünitesinde ziyaret etti. Daha sonra Başhekimlikte hastaların hekimleri ve yakınlarıyla bir araya gelerek durumlarıyla ilgili bilgi alan Vali Meral, Allah’tan acil şifalar dileyerek geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Ziyareti sırasında bir konuşma yapan Vali Meral; “Bilindiği gibi trafik kazalarında insan, araç, yol ve çevresinin faktörel etkileri çeşitli oranlarda olmakla birlikte, kazalara neden olan kusurlar içerisinde insan unsurunun payı oldukça yüksektir. Bu durum karayolu trafik güvenliğinde bireysel sorumluluğun önemini açıkça ortaya koyduğundan başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere, tüm vatandaşlarımıza trafik bilincini mutlaka kazandırmalıyız” dedi.

Trafik kazalarının hız kurallarına uymama, hatalı kavşak kullanımı, yaya kusurları, ehliyetsiz araç kullanımı ve trafik kurallarına uymama gibi nedenlerden kaynaklandığını ifade eden Vali Meral, “İki kazazede gencimizde olduğu gibi ehliyetsiz ve kasksız motosiklet kullanımlarında çoğu zaman yaralamalı ve hatta ölümlü kazalar olabilmektedir. Özellikle motosiklet kullananların mutlak surette standartlara uygun kask kullanmaları hayati zorunluluğu ortaya koymaktadır. Yaşanan kazalar bu durumu açıkça göstermektedir. Bütün bu yaşanan trafik kazalarının önüne geçilmesi veya en aza indirilmesi için büyük çabalar sarf edilmektedir. Ancak yetkililerce alınan önlemler, yapılan uyarılar ve yasal düzenlemeler, bir anlık dikkatsizlik veya kurallara uyma konusunda gösterilmeyen hassasiyet kazaların engellenmesinde çoğu zaman yetersiz kalmaktadır. Kazaların önüne geçebilmek, toplumumuzda trafik bilincinin yeterli düzeye gelmesi ve kurallara azami riayetle mümkün olacaktır. Bu nedenle ilimizde bireysel duyarlılıkta herkes üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeli ve bütün vatandaşlarımızı trafik kurallarının titiz uygulayıcısı olmaya davet ediyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284