Vali Meral: Öğretmenlerimiz Geleceğimizin Teminatıdır

Vali Fahri Meral, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Meral: Öğretmenlerimiz Geleceğimizin Teminatıdır

Vali Meral yayınladığı kutlama mesajında; “ Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 24 Kasım 1928’de “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanının verildiği tarih, 1981 yılından itibaren her yıl "Öğretmenler Günü" olarak kutlanmaktadır.

Öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştirmek gibi büyük bir özveri ve sorumluluk gerektiren kutsal bir görevi başarıyla yerine getirerek çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefine ulaşma yürüyüşümüzü emin adımlarla sürdürmemize büyük katkı sağlamaktadırlar.

Üstlendikleri bu büyük görevi hakkıyla yerine getirme noktasında çocuklarımızın bilimsel ve evrensel ilkeler doğrultusunda, milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetiştirmek için çalışan öğretmenlerimizin; bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecindeki öncü rolü geçmişte olduğu gibi bugün de sürmektedir.

Öğretmenlerimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da geleceğin dünyasında güçlü bir devlet ve toplum olarak yer alma noktasında sürdürdüğümüz çalışmalara çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirerek ivme katacaklarına yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü” nü kutluyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, emekli ve görevleri başında bulunan öğretmenlerimize başarılarla dolu sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileyerek sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2019, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284