Vali Meral “Uyuşturucu Bölücü Terör Örgütlerinin En Önemli Gelir Kaynaklarından Birisi”

Tüm illerde eşzamanlı olarak yapılan Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2019 yılı ilk toplantısı 13 Şubat 2019 Çarşamba günü yapıldı. 

Vali Meral “Uyuşturucu Bölücü Terör Örgütlerinin En Önemli Gelir Kaynaklarından Birisi”

Toplantı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bir önceki toplantıda alınan kararlarla ilgili yapılan çalışmaların yer aldığı bir sunumla başladı. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan sunumun ardından sırasıyla İl Emniyet Müdürlüğü, Yeşilay Konya Şubesi ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından tütün, alkol, teknoloji ve madde bağımlılığı konusunda yapılan çalışmalar ve alınan tedbirleri içeren sunumlar yapıldı. 
İlgili kurumlar tarafından yapılan sunumların ardından konuşan Vali Meral yaptığı konuşmada, toplumumuzu ve özellikle genç nüfusumuzu olumsuz yönde etkileyen bağımlılıkla mücadele konusunda ilimizde yürütülen çalışmaların büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti. Vali Fahri Meral, özelikle İçişleri Bakanlığının 2017 - 2018 yıllarında uyuşturucu maddelerinin arzında önemli çalışmalar yaparak büyük operasyonlar gerçekleştirdiğini belirterek, “Aslolan insanlarımızın uyuşturucuya erişimini engellemektir. Uyuşturucu ile mücadele herkesin ve her kesimin üzerinde hassasiyetle durması gereken ülkemiz ve geleceğimiz için önemli bir konu. Uyuşturucu kullananların yüzde seksen sekizi bu işe sigara kullanımı ile başlıyor. Madde bağımlılığının önüne geçebilmemiz için öncelikle sigara ile mücadele etmemiz gerekiyor” dedi.
Uyuşturucu ile mücadelede koordinasyon kurullarının önemli bir işlevi olduğunu söyleyen Vali Meral, kurullarda alınan kararların ilgili kurumlar tarafından takibinin yapılmasının büyük önem arz ettiğini söyledi.  Ülkemizin ve dünya ülkelerinin önemli bir sorunu olan uyuşturucunun terörü beslediğini söyleyen Vali Meral, uyuşturucunun bölücü terör örgütlerinin en önemli gelir kaynaklarından birisi olduğunun altını çizdi. Vali Meral, ilimizde insanların can ve mal güvenliğini tehdit eden, çevre kirliliğine yol açan ve kent estetiğine uygun olmayan metruk binalar ve enkazların uyuşturucu kaçakçılığı ve kullanımına, sigara kaçakçılığına ve bu maddelerin saklanması ve gizlenmesi gibi amaçlarla kullanılmaması amacıyla belediyemizle ortak yapılan çalışmalar sonucunda büyük bir bölümünün yıkıldığını belirtti. 
Vali Meral konuşmasının sonunda, uyuşturucuyla mücadele kapsamında tek tuşla ihbarda bulunmaya imkân tanıyan “UYUMA Projesi” ile sokakta veya herhangi bir mekânda gördüğü uyuşturucu ticaretini ve kullanımını polise bildirmek isteyen vatandaşlarımız, uygulamadaki butona basarak ihbarda bulunabileceğini sözlerine ekledi.


 

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2019, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284