Vali Meral’den Kutlama Mesajı

Vali Fahri Meral, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler günü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında;

Vali Meral’den Kutlama Mesajı

“ Tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105’ inci yıl dönümünü kutlamanın ve bu vatan uğruna canını veren aziz şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu hep birlikte yaşıyoruz. 
Çanakkale Zaferi, en zayıf düştüğü zamanlarda bile Türk milletinin birlik ve beraberliğinin gücünü tüm dünyaya göstermiş; memleketin dört bir yanından gelip bir an bile tereddüt etmeden yan yana şehit düşen Mehmetçiklerimiz, vatan sevgisinin ve kardeşliğin simgesi olmuşlardır.
Çanakkale’de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma, aziz milletimize hem zaferi getirmiş, hem de Kurtuluş Savaşımız için gerekli olan cesareti ve mücadele ruhunu vermiştir. Hepsinden önemlisi Çanakkale Zaferi, vatanı, dini, hürriyeti ve istikbâli söz konusu olduğunda Türk Milleti'nin neleri göze alabileceğini ve neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. 
Bu yönüyle Çanakkale Zaferi, dün olduğu gibi bugün de, milletimiz, ülkemiz ve geleceğimiz üzerine plân kuranlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken bir derstir.
Çanakkale, ülkemize göz diken bütün düşmanlara şehit ve gazilerimiz tarafından en güzel cevabın verildiği yerdir. Milletimiz, vatanı için üzerine düşen her türlü görevi hiç çekinmeden yapan ve bu uğurda eşsiz kahramanlıklar gösteren bir millettir. 
Bizler bu topraklarda bin yıldır varlığımızı devam ettirip, hür ve bağımsız olarak yaşayabiliyorsak öncelikle şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesindedir. Onların, gözünü kırpmadan vatan, bayrak, mukaddesat uğruna canlarından vaz geçmeleri bu milletin evlatları olan bizlere en güzel örnektir. 
Bizler de istiklâlimiz ve istikbâlimiz söz konusu olduğunda atalarımızdan devraldığımız bu ruhun hakkını vererek; şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi Millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir. 
Bu duygularla 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyorum.
Ruhları şad, mekânları cennet olsun” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284