Vali Meral’in 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

Vali Fahri Meral, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında; “Birleşmiş Milletler Teşkilatınca İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilmesi dolayısıyla her yıl 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.

Vali Meral’in 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, hiç şüphesiz evrensel bir yaklaşımın neticesidir. Yüzyıllara dayanan insanlık medeniyetinin ve ortak aklının en müşahhas tezahürüdür.

İnsanlar farklı ırklardan ve kültürlerden gelebilir, farklı değerlere sahip olabilirler. Bunun neticesi olarak ülkeler ve toplumlar elbette birbirinden farklı olacaktır. Bütün farklılıklara rağmen, insanlığın ortak paydası, bireylerin doğuştan sahip oldukları temel hak ve özgürlüklerdir.

Sahip olduğu farklılıklarını zenginlik olarak görüp binlerce yıldır kardeşlik duygularıyla barış içerisinde yaşayan Milletimiz, insanların doğuştan sahip olduğu haklarını özgürce kullanmasına tarihimizin, kültürümüzün ve inancımızın bir gereği olarak yaklaşmaktadır.

Dünyanın neresinde olursa olsun, zulme, haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı çıkmayı şiar edinmiş bir milletiz. Ülkemizi çok daha güçlü kılacak olan değerlere sevgi, saygı ve hoşgörü ekseninde sahip çıkmaya ve geleceğe taşıma azim ve kararlılığında olmaya devam edeceğiz.

Bu düşüncelerle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyor, insanlık için kalıcı bir barışa, huzur ve refaha vesile olmasını diliyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284