Vali Meral’in 743. Türk Dil Bayramı Mesajı

Dünyanın en köklü ve en zengin dillerinden biri olan Türkçemizin 13 Mayıs 1277’de Karamanoğlu Mehmet Bey’in Fermanıyla Anadolu’da ilk kez devlet dili olarak kabul edilmesinin 743. yıl dönümündeyiz.

Vali Meral’in 743. Türk Dil Bayramı Mesajı

Her harfi, her kelimesi ile milletimizin binlerce yıllık mazisine şahitlik eden Türkçe, dün olduğu gibi bugün de bizi bir arada tutan, bizi millet kılan en büyük hazinedir. Türkçe Medeniyet değerlerimizi yarınlara taşıma noktasındaki en önemli gücümüz ve en büyük umudumuzdur.
Türkçe, Karamanoğlu Mehmet Bey’in ilan ettiği fermanla hem milletimizin hem de Karaman’ın kaderindeki en güzel cümledir. Bugün, 743 yıl sonra Karamanoğlu Mehmet Bey ile aynı coşkuyu yaşamak ülkemiz ve şehrimiz için eşsiz bir sevinç kaynağı olduğu gibi; Karamanoğlu Mehmet Bey’in Türkçe konusundaki hassasiyetini yaşatmak da hem ülkemiz hem de ilimiz için en kutlu vazifedir.
Tüm vatandaşlarımız bu büyük mirasın koruyucusu olmalı, dilimize hak ettiği değeri vererek, gelecek nesillere aktarılması konusunda hassasiyet göstermelidir.
Çocuk ve gençlerimize dilimize sahip çıkmanın, geçmişimize ve kültürümüze sahip çıkmak olduğu şuurunu küçük yaşlardan itibaren kazandırabilmeliyiz. Yeni nesillerin Türkçe’nin doğru kullanımı konusunda bilinçlendirilmesi, günlük hayatta kullandıkları kelime birikiminin artırılması ve dünyada da ses getiren seçkin edebiyat eserlerimizi okumaları yönünde desteklenmeleri büyük önem taşımaktadır.
Bu duygularla bütün vatandaşlarımızın Türk Dil Bayramını kutlayarak, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e, Karamanoğlu Mehmet Bey’e ve dilimizin gelişmesini, zenginleşerek bugünkü seviyeye ulaşmasını sağlayan herkese şükranlarımı sunuyor, aramızdan ayrılanları saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284