Vali Meral’in Engelliler Günü Mesajı

Vali Fahri Meral, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Meral’in Engelliler Günü Mesajı

Vali Meral yayınladığı kutlama mesajında; “3 Aralık Dünya Engelliler Gününde, tüm dünyada toplumların engelliler konusunda dikkatini çekebilmek ve daha duyarlı olmalarını sağlamak için çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Toplumsal hayata etkin ve eşit bir şekilde katılmak, engelli engelsiz tüm bireylerin en doğal hakkıdır.

Sosyal hukuk devleti olmanın bir gereği olarak devletimiz, engelli bireylerimizin eğitim ve istihdam konusunda pozitif ayrımcılıkla desteklenmeleri, sosyal ve ekonomik hayata katılarak üreten ve katma değer oluşturan müreffeh bireyler olarak hayatlarını sürdürebilmeleri için çok önemli adımlar atmıştır.

Bu süreçlerle birlikte engelli vatandaşlarımız spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına kadar her alanda gösterdikleri başarılar ile ulusal ve uluslararası platformda gurur vesilemiz olmuşlardır.

Engelli vatandaşlarımızın toplumun diğer bireyleriyle eşit pozisyonda yer alabilmeleri için desteklenmesi yalnızca devletin değil, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve toplumun diğer kesimlerinin de ortak görevidir. Bu konuda her zaman destek ve katkılarıyla engellilerimizin yanında olan tüm hayırsever kişi ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.

Tüm vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımını sağlayacak şekilde şehirlerin, konutların, eğitim kurumlarının, kamu binalarının, park bahçe, kaldırım ve yolların engelli vatandaşlarımızın kullanabileceği şekilde tasarlanması önceliğimiz olmalıdır.

Bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki süreçte de engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak, karşılaştıkları engelleri ortadan kaldıracak, sorunlarının çözümüne katkı sağlayacak çalışmaların öncüsü olmaya, bu konuda tüm dinamiklerce yürütülen çalışmalara azami desteği sağlamaya devam edeceğiz.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür geçirmelerini diliyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284