Vali Murat Koca: “Organ Bagisi Konusunda Tereddüt Yasamamaliyiz”

Karaman’da Organ ve Doku Bagisi Haftasi etkinlikleri kapsaminda konferans düzenlendi.

Vali Murat Koca: “Organ Bagisi Konusunda Tereddüt Yasamamaliyiz”

Karaman Devlet Hastanesi konferans salonunda gerçeklestirilen programa, Vali Murat Koca’nin yani sira Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoglu, Il Saglik Müdürü Dr. Ali Riza Altunsoy, Karaman Devlet Hastanesi Bastabibi Opr. Dr. Orhan Fesçekoglu, Saglik Bakanligi Organ ve Doku Nakli Antalya Bölge Koordinasyon Merkezi Ekibinden Gülen Kurt Bulut, Hilal Gedikli, Hatice Yeniçerioglu, saglik çalisanlari ve donör yakinlari ile organ bagisi ile yasama tutunan vatandaslar katildi. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programda, Antalya Doku ve Organ Nakli Bölge Merkezi çalisanlarindan Hilal Gedikli konusmasinda, kurum olarak bugüne kadar yürüttükleri çalismalar hakkinda katilimcilara bilgiler verdi.
Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoglu’nun konusmasinin ardindan Vali Murat Koca, organ bagisi ve organ nakilleri konusunda ülkemizin istenilen düzeyde olmadigini belirterek, kamuoyunda organ bagisi konusunda duyarliligin artirilmasina ve bu konuda toplumumuzun bilinçlendirilmesine yönelik olarak çalismalar yapilmasi gerektigini söyledi. Vali Koca, organ bagisi konusunda verelim mi, vermeyelim mi tereddüdünün ortadan kalkmasi gerektigini belirterek, herhangi bir yakinimizin ihtiyaç duymasi halinde ayni düsünceyi yasamayacaklarini ifade etti. Organ nakli konusunda birebir ayni olmasa da bugüne kadar birkaç kez kan bagisinda bulundugunu belirterek, insanlara faydali ve yararli olabilmenin son derece güzel bir haslet oldugunu ve bunun da kendisini mutlu ettigini dile getiren Vali Koca, gerek organ bagisi ve nakli konusunda ve gerekse kan bagisi konusunda insanlarimizin bilinçlendirilmesine yönelik etkili çalismalar yürütülmesi gerektigi söyledi. Vali Koca, sözlerini Karaman’da organ bagisinda bulunarak ihtiyaç sahibi insanlara umut olan donör yakinlarina tesekkür ederek sona erdirdi.
Konusmalarin ardindan Karaman sinirlarinda yasayan ve bagisladiklari organlariyla pek çok insani hayata baglayan donörlerin anisina yakinlarina plaket takdiminde bulunuldu. Karaman’da yakinlarini kaybeden üç aileye plaketleri verilirken, 2011 yilinda geçirdigi trafik kazasi sonucunda hayatini kaybeden, kalbi, karacigeri ve iki böbregi alinarak dört kisinin hayata tutunmasini saglayan Mehmet Uysal isimli vatandasin plaketi ise Vali Murat Koca tarafindan babasina verildi. Plaket töreninin ardindan organ bagisini konu alan ve TRT tarafindan hazirlanan “Melegin Kanatlari” adli belgesel izleyenler tarafindan büyük bir ilgiyle izlendi. Program verilen kokteylin ardindan sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284