Vali Murat Koca Seçim Güvenligi Toplantisina Katildi

1 Kasim Milletvekili Genel Seçimi kapsaminda ilki Sivas`ta toplanan Seçim Güvenligi Bölge Toplantilarinin altincisi, aralarinda Ankara, Karaman, Konya, Antalya, Zonguldak, Sinop, Afyonkarahisar ve Çorum`un yer aldigi 25 ilden gelen valilerin katilimiyla gerçeklestirildi. Seçim Güvenligi toplantisina Ilimiz Valisi Murat Koca, Jandarma Alay Komutani Mustafa Akis ve Emniyet Müdürü Mehmet Sahne’de katildi.

Vali Murat Koca Seçim Güvenligi Toplantisina Katildi

Gölbasi Vilayetler Evi'nde düzenlenen toplantiya Içisleri Bakani Selami Altinok, Jandarma Genel Komutani Orgeneral Galip Mendi, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Sahil Komutani Tümamiral Hakan Üstem ile askeri yetkililer ve emniyet yetkilileri katildi.
Toplantida konusan Bakan Altinok, "31 Agustos tarihi itibariyla baslayan seçim sürecinin huzur ve güven ortaminda demokratik bir olgunluk içinde geçmesini, ülkemiz için hayirlara vesile olmasini diliyorum" diyerek sözlerine basladi.
VALI VE EMNIYET GÜÇLERI ÖNLEM ALIYOR
Bakan Altinok, söyle devam etti: "Güvenligi düzenledigimiz bölge toplantilariyla tüm illerimizin seçim güvenligiyle ilgili yaptiklari çalismalari hep beraber degerlendiriyoruz. Koordinasyon gerektiren hususlari yeniden gözden geçiriyoruz. Karsilasabilecek sorunlari netlestirerek eksiklikleri gideriyoruz. Süphesiz seçim güvenliginin saglanmasi hususunda il idaresinin basi ve illerin huzur ve güvenliginden birinci derece sorumlu olan valililerimize ve güvenlik güçlerimize büyük görevler düsmektedir. Bu çerçevede pek çok ilimiz kendi güvenlik toplantilarini yaparak alacaklari tedbirleri aldilar ve hayata geçirmeye basladilar. Bu toplantidan sonra tüm illerimiz seçim güvenligi ile ilgili planlama ve çalismalarini tekrar gözden geçirip alinan kararlari titizlikle uygulayacaklardir. Yapmis oldugumuz hazirliklar ve almis oldugumuz tedbirlerle vatandaslarimizin hür iradesini özgürce kullanmalari, siyasi partilerin ve adaylarin yasalar çerçevesinde propaganda ve siyasi faaliyette bulunmalari için her türlü kolayligi saglayacak, seçim sandiklarinin kurulacagi mahallelerde vatandaslarin herhangi bir baskiya ugramadan rahatça oylarini kullanacak sekilde gerekli güvenlik tedbirleri alinacaktir. Bu toplantilar seçimlerin demokratik bir ortamda, huzur ve güven içinde geçirilmesi konusundaki kararlilik ve hassasiyetimizin bir göstergesi olarak degerlendirilebilir”
Içisleri Bakani Selami Altinok'un açiklamalarinin ardindan toplantinin basina kapali bölümünde illerin seçim güvenligi ile ilgili çalismalari, sunum ve ihtiyaçlar konusunda detayli görüs alisverisinde bulunulacagi kaydedildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284