Vali Süleyman Kahraman: “2011 Yili Karaman Için Suçlarin Azaldigi Bir Yil Oldu”

Ilimiz Valisi Süleyman Kahraman, 2011 yilinin Karaman için suçlarin azaldigi bir yil oldugunu söyledi.

Vali Süleyman Kahraman: “2011 Yili Karaman Için Suçlarin Azaldigi Bir Yil Oldu”
Vali Kahraman, asayis olaylarini degerlendirmek üzere, Polisevi’nde Il Jandarma Alay Komutani Jandarma Albay Selçuk Boz ve Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez’in de katildigi bir basin toplantisi düzenledi.
Toplantida konusan Vali Süleyman Kahraman, faili meçhul olaylarin çözülmesinin zaman aldigini dile getirerek, “Bu tür olaylarda sonuca varmak kolay bir süreç degil. Zaman ve delil gerektiren uzun bir süreç. Bu olaylarin çözülmesinin temelinde vatandasin polis ve jandarma kolluk kuvvetlerinin evlerinin bir ferdi olarak görmesi çok önemli. Her türlü bilgiyi onlarla paylasmasi olaylarin kisa sürede çözülmesinde önemli rol oynar” dedi.
Karaman’in huzurlu bir kent oldugunun altini çizen Vali Kahraman, “2011 yilinda faili meçhul olaylar konusunda polis ve jandarmanin sorumluluk alaninda çok ciddi çalismalar yapildi ve bugüne kadar bir takim nedenlerden dolayi aydinliga kavusturulamayan bir iki olayin disinda çözülmeyen faili meçhul kalmadi. Bir ilin huzuru ve güvenini saglarsak o ilin gelismesi, kalkinmasi da daha hizli olur. Karaman’in huzurlu bir kent olmasinda önemli bir rol oynayan güvenlik güçlerimizin bir birine sizlerin vasitasiyla tesekkür ediyorum” dedi.
Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez’de, Karaman’da her geçen gün suç oraninin azaldigini belirterek, “Vatandasimizin gönlü rahat olsun, polisine, jandarmasina güveni tam olsun diye onlarin güven algisini saglama noktasinda bir takim bilgilendirme çalismalari yapiyoruz. Vatandasimiza polisin olay yerine intikali, suça ve suçluya en kisa sürede ulasilmasi için olay yeri incelemesinin ne kadar önemli oldugunu anlatmaya çalisiyoruz. Bu nedenle Emniyet Genel Müdürlügümüzün bilgileri dâhilinde Karaman’da güven algisi konusunda bir kamuoyu arastirmasi yaptik. Bu arastirmanin sonuçlarini Genel Müdürlügümüzle paylastiktan sonra sizlerle de paylasacagiz. Arastirmada en dikkat çeken noktalardan biri vatandasin polisten ne bekledigi konusundaydi. Bu konuda verilen yanitlarda vatandasin her konuda yüz yüze bilgilendirme istedigi ortaya çikti. Bir diger soru ise kendinizi güvende hissediyor musunuz sorusu oldu. Bu soruya ise vatandasin yüzde 80’i evet güvendeyiz cevabiydi” dedi.
Karaman’da son yillarda meydana gelen cinayet olaylarinin istatistiki rakamlarini da veren Sönmez, 2009 yilinda 11, 2010’da 8 olan cinayet sayisinin 2011 yilinda 2 oldugunu belirterek, “Bu olaylarin zanlilarinin kisa sürede yakalanmasi noktasinda ekiplerimizin gösterdigi basaridan dolayi personelime tesekkür ediyorum” diye konustu.
Karaman’da trafik kazalari ve hirsizlik olaylarinda artis gözlendigini de sözlerine ekleyen Sönmez, kazalarin olusmasinda en büyük sebebin trafikte kurallara çok fazla uyulmamasinin basta geldigini ifade ederek, “Karaman’da trafige kayitli 22 bin motorsiklet ile 40 bin araç var. Vatandasi trafik kurallari konusunda bilgilendirmek amaciyla çesitli faaliyetler yürütüyoruz. Bunlarin basinda kask kullanimi ve kemer uygulamasi geliyor. Kask kullaniminda Türkiye’de birinci, kemerde ise üçüncü siradayiz” diyerek sözlerini tamamladi.
Il Jandarma Alay Komutani Jandarma Albay Selçuk Boz’da, poliste oldugu gibi Jandarmanin da hirsizlik olaylarinda ciddi sikintilar bulundugunu belirterek, “Bizim basimizi en fazla bag ve bahçe hirsizlik olaylari agritiyor. Vatandas binlerce para harcayip bag bahçe olusturmus ancak hiçbir sekilde güvenlik tedbiri almadigi gibi mülkünün kontrolünü yapmiyor. Bahçesinden bir hirsiz olayi oldugunda da bize gelip ihbarda bulundugunda hirsizlik olayinin ne zaman meydana geldigini bilmedigini söylüyor. Buda bizim suçluyu yakalamamizi güçlendiriyor. Çünkü suç delilleri zaman asimina ugradigi için ortadan kalkiyor” dedi.
Albay Boz, bu tür olaylara karsi vatandaslarin duyarli olmasini, bag ve bahçelerini güvenlik sistemi yaptiramasalar bile sik sik kontrol etmelerini istedi.
Jandarmanin her konuda profesyonellestigini de sözlerine ekleyen Boz, “Eskiden suçludan delile ulasilirdi. Simdi ise delilden suçluya ulasiliyor. Bilimsel ve teknik açidan her türlü degerlendirmeyi yapiyoruz. Bizim sorumluluk alanimizda suana kadar çözülemeyen 4 tane faili meçhul cinayet bulunuyor. Bunlarin da çözülmesi için ekiplerimiz yogun bir sekilde çalisiyorlar. En kisa zamanda bu olaylarin failleri de yakalanip adalete teslim edilecektir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284