Vali Tapsız Dünya Engelliler Günü Etkinliğine Katıldı

Vali Süleyman Tapsız, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen programa katıldı.

Vali Tapsız Dünya Engelliler Günü Etkinliğine Katıldı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Piri Reis Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa; Vali Tapsız’ın yanı sıra hanımefendi Dr. Ayşe Tapsız, Vali Yardımcısı Erkan Karahan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk, Ermenek, Başyayla ve Ayrancı Kaymakamları, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, daire müdürleri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Ermenek Ali Rıza Alıçlı Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü çalışanları tarafından düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Mehteran takımının gösterisi ve açılış konuşmalarıyla devam eden programda; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan Vali Tapsız, “Engelli vatandaşlarımızın spordan sanata, edebiyattan iş dünyasına kadar birçok alanda çok önemli ve güzel işler yaptıklarını belirterek, devlet ve sivil toplum kuruluşları olarak engelli kardeşlerimizin ekonomik, sosyal ve kültürel alanda daha müreffeh ve daha iyi duruma gelmeleri için mücadele verilmesi gerektiğini söyledi. Toplum olarak engelli vatandaşların hayallerini gerçekleştirecek adımlar atılması gerektiğini dile getiren Vali Tapsız, bugün sağlıklı olan insanların yarın birer engelli olabileceğinin unutulmaması gerektiğini ifade etti.

Engelli olmadan engelli insanlara karşı empati yapmamız gerekir diyen Vali Tapsız, konuşmasının sonunda engelli vatandaşlara yönelik bir de müjde verdi.

Valilik olarak engelli takip sistemi kuracaklarını söyleyen Vali Tapsız, tüm kamu kurum ve kuruluşlarını kapsayan bu sistemle engelli vatandaşların durumlarının tespiti yapılarak kaydedileceğini, kurum ve kuruluşlarca engellilere yönelik verilecek hizmetlerin bu sistemdeki verilerin dikkate alınarak yapılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından rehabilitasyon merkezi çalışanlarının hazırladığı programda, okunan şiirler, ritim ve sema gösterisi, tiyatro gösterileri ve müzik dinletileri katılımcılar tarafından ilgiyle takip edilirken, 15 Temmuz sürecinin işlendiği tiyatro gösterisi ise salonda bulunanların farklı duygular yaşamasına neden oldu. Türk halk müziğinin en güzel eserlerinin seslendirildiği programın sonunda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Servet Türegün tarafından Vali Tapsız’a  “Süleyman Tapsız’ isminin yazılı olduğu halı hediye edildi.

Vali Tapsız ve hanımefendi Dr. Ayşe Tapsız, programın ardından kültür merkezinde açılan ve engellilerin el yapımı ürünlerinin bulunduğu sergiyi gezerek yetkililerden bilgiler aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284