Vali Tapsız, İlk İftarını Şehit Yakınları Ve Gazilerle Yaptı

Vali Süleyman Tapsız, ilimizdeki ilk iftarını şehit yakınları ve gazilerle birlikte yaptı.

Vali Tapsız, İlk İftarını Şehit Yakınları Ve Gazilerle Yaptı
Polisevinde verilen iftar yemeğine Vali Süleyman Tapsız ve eşi Dr. Ayşe Tapsız, İl Jandarma Komutanı Mustafa Akış ve eşi, Vali Yardımcıları Kenan Eskin, Erkan Karahan, Dr. Sezer Işıktaş, Mehmet Uğur Arslan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutanlığı personeli, şehit aileleri ve gaziler katıldı.
İftar programında bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Kd. Jd. Alb. Mustafa Akış, “Bugüne kadar Çanakkale'de, İstiklâl Savaşında, Kıbrıs Barış Harekâtında ve Güneydoğu’daki terör mücadelesinde gösterilen başarılar, gelecekteki başarıların da göstergesidir. Kutsal görevimizin mazisinde büyük önder Mustafa Kemal Atatürk' ün ilke ve inkılapları meşalemiz, halkımızın güven ve desteği dayanağımız olacaktır. Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde mümtaz bir yeri olan Jandarma Genel Komutanlığı iyiden mükemmele hizmet yarışını sürdürerek, dosta güven düşmana korku vermeye devam edecektir. Aziz vatanımızın bütünlüğü, yüce milletimizin birlik ve beraberliği ile emniyet ve asayişin sağlanması uğrunda şehit düşmüş silah arkadaşlarımızı rahmet ve saygıyla anar, üstün fedakârlık ve büyük bir azimle görev yapan tüm jandarma mensuplarıyla teşkilatımızın emekli personeline sağlık ve mutluluklar dilerim, saygılar sunarım” dedi.
Vali Süleyman Tapsız konuşmasına, “Cenab-ı Hakk’ın lütfu ile sağlık ve esenlik içerisinde bir Ramazan ayına daha kavuşmuş bulunmaktayız. Bugün Jandarmanın kuruluşunun 177’nci yıldönümü münasebetiyle sizlerle bir arada olmak kısmet oldu. İlk iftarımızı Karaman'da siz değerli şehit yakınları ve gazilerimizle beraber yapmayı Allah bize nasip etti” diyerek başladı.
Vali Tapsız, konuşmasının devamında, “Ramazan ayı bildiğiniz gibi birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en yoğun olduğu ay, Kur’an ayıdır. Kılınan teravih namazları, okunan Kur’anlar ve tutulan oruçlarıyla bu ay, başından sonuna kadar rahmet, bereket ve kurtuluş ayıdır. Bu ayda şehitlerimiz için çok çok dua edeceğiz. Kaybettiğimiz yakınlarımız için, ülkemizin birlik ve beraberliği için ve bu terör belâsından kurtulması için hep beraber dua edeceğiz. Sizlere şunu ifade etmek istiyorum. Şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin her zaman başımızın üstünde yeri var. Sizler en sevdiklerinizi, evlatlarınızı, kardeşlerinizi, eşlerinizi bu vatanın birliği beraberliği ve bekası için feda ettiniz ve onları şehit olarak verdiniz. Sizin acınız bizim acımız. Sizlerin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Biz Devlet olarak her zaman sizin yanınızdayız,  Devletimizin bütün kapıları hepiniz için ardına kadar açıktır. Çünkü bu devlet sizlere ne yapsa azdır. Bu vesileyle bütün şehitlerimize Cenab-ı Hakk’tan rahmet diliyorum. Sizlere ve gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum.Ayrıca, jandarmamızın kuruluşunun 177’nci yıldönümünü tekrar kutluyorum. Bütün büyüklerimizin ellerinden öpüyorum. Sizlere evlatlarınızla birlikte mutlu huzurlu bir ömür temenni ediyorum. Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum" dedi.
İftar programı, jandarma tanıtım filminin izlenmesi ve fotoğraf sergisinin gezilmesi ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284