Vali Tapsız: Sizlerin Tavrı Ve Yaptığınız Haberler Karaman’ı Tanıtan En Önemli Unsurdur

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle ilimiz Valisi Süleyman Tapsız Polisevi’nde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Vali Tapsız: Sizlerin Tavrı Ve Yaptığınız Haberler Karaman’ı Tanıtan En Önemli Unsurdur

Programa Vali Tapsız’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen, Emniyet Müdürü Levent Tutuk, Vali Yardımcısı Ahmet Günaydın ile basın mensupları katıldı.
Kahvaltı sonrasında basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlayan Vali Süleyman Tapsız, basın mensuplarını birlik ve beraberliğe verdikleri destekten dolayı kutladı.
Vali Tapsız, “Önemli olan birlik ve beraberlik içerisinde olmak. Böyle günler ise bir araya gelmemize vesile oluyor. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Türkiye üzerine çok çeşitli oyunlar oynanıyor. 15 Temmuz öncesinden itibaren başlayan bir süreç ve ardından 15 Temmuzda daha sonra da terör olayları ülkemizde oynanan oyunların halen devam ettiğini gösteriyor. Bunların üstesinden gelmek için birlik ve beraberliğimize sahip çıkmamız gerekli. Karaman’da bunu en güzel şekilde gösteren illerimizin başında geliyor. Burada gerçekten tek ses tek yürek olduk. Buda bizi yönetici olarak her zaman mutlu etti ve gurur duyduk. Sizlerin tavrı, sizlerin yapmış olduğu haberler ve birliğe, beraberliğe vermiş olduğunuz destekten dolayı basın camiasına teşekkür ediyorum. Hiç birinizden aykırı bir ses çıkmadı. Elbette hepinizin farklı siyasi görüşleri ve düşünceleri mutlaka var. Ama söz konusu olan vatansa gerisi teferruattır. Burada ülkemizin bekası söz konusu. O nedenle Kurtuluş Savaşında olduğu gibi ileride tarih bunları da yazacak. İşte burada dik durmak, vatanından milletinden yana olmak çok çok önemli. Biz tarihimiz boyunca bu tür badireler atlattık. Bugün de bunların farklı bir versiyonu uygulanıyor. Çevremizde bir ateş çemberi var ve bizi onun içerisine çekmeye çalışıyorlar. Ama buna fırsat vermeyeceğiz” dedi.
15 Temmuz ve terör olaylarına da değinen Vali Tapsız, Karaman halkının teröre prim vermediğini ifade ederek, “Karaman insanı devletine saygılı, devletine bağlıdır. Son dönemlerde yaşanan terer olaylarının hiçbirine prim vermedi çünkü vatandaş gerçeği görüyor. Emniyet Müdürümüz ve Jandarma komutanımızda yanımızda. Bölgemizde hiçbir terör olayı yok. Ama yine de bununla ilgili bütün tedbirleri alıyoruz. 5 ayrı bölgede 24 saat esasına göre yol aramalarımız devam ediyor. Arkadaşlarımızın sayıları çok az olmasına rağmen vefakar bir şekilde çalışmalarına devam ediyor” diye konuştu.
KARAMAN’DAKİ YATIRIMLAR AKSAMADAN DEVAM EDİYOR
Vali Süleyman Tapsız, Karaman’da devam eden yatırımların son durumuyla ilgili olarak da bilgi aktardı. Tapsız, “Devletimizin yöneticileri, milletvekillerimiz ve idarecilerimizle güzel bir bütünleşme içerisindeyiz. İlimizde devam eden ve başlayacak çok ciddi yatırımlar var. Biz bunları planlıyoruz. Her alanda, eğitimde, sağlıkta, sporda ve ulaştırmada büyük yatırımlar var. Mesela havaalanının programa alınmış olması büyük bir nimet. Bu konuda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tarımda daha yeni bin 460 büyük baş hayvan hibe olarak dağıtımı yapıldı. Polis okulumuz açıldı. Raybüs ile ilgili sıkıntılarımız vardı. Gerekli yerlerle görüştüm ve sıkıntıların çözüldüğünü söylediler. Bu yılsonunda hızlı tren de başlayacak. Bu gibi yatırımlar da ilimiz için cazibe merkezi olması yönünde büyük adımlar. Karaman eğitim konusunda da çok şanslı. Derslik başına düşen öğrenci sayısı 20’den fazla değil. Devlet okullarında ideal bir rakam. Biz şimdi eğitim seviyemizi, eğitim kalitemizi artıracağız. Bugün öğleden sonra da 2 tane hayırseverimiz ile okul protokolü imzalayacağız. Hayırseverlerimiz de Allah’a şükür elini taşın altına koyuyor. Bizde bunları teşvik edeceğiz. Yine başka hayırseverlerimizi de bekliyoruz. Karaman’da yönetici olarak görev yapmaktan son derece mutluyum. Burada güzel bir ahenk var. Yöneticisinden, siyasisine kadar güç birliği var. Bu güç birliği olduğu sürece de Karaman’da çok daha güzel şeyler olacak” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2017, 18:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284