Vali Tapsız Ve Eşi, Aile Ziyaretlerini Sürdürüyor

Vali Süleyman Tapsız ve eşi Dr. Ayşe Tapsız, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü ve Sağlık İl Müdürüyle birlikte engelli bireyleri ve bakıma muhtaç olan aileleri ziyaret etti.

Vali Tapsız Ve Eşi, Aile Ziyaretlerini Sürdürüyor

Vali Tapsız aile ziyaretlerine, ilk olarak Cumhuriyet Mahallesinde ikamet eden yaşlı bakıma muhtaç dört kişilik aile olan ve torunu tarafından bakılan 80 yaşındaki Münevver Mehriban Aydın’ı ziyaretiyle başladı. Engelli yaşlımızın aile fertleriyle sohbet ederek sorunlarını dinleyen Vali Tapsız, Aydın ailesine yalnız olmadıklarını ve devletin yanlarında olduklarını belirtti. Aydın ailesi de yapılan ziyaretten dolayı çok memnun olduklarını ve dertlerini dinledikleri için Vali Tapsız’a teşekkür etti.

Aydın ailesi ve fertleriyle yakından ilgilenen Vali Tapsız, “Engelli bakıma muhtaç vatandaşlarımızın neler yaşayıp, sıkıntılarını bizzat kendilerinden dinlemek istedik. Kendilerini dinledikçe ihtiyaçlarının olduğunu öğreniyoruz, bunları çözmek adına devlet olarak her türlü destek ve yardımı sağlayacağız” dedi.

Vali Tapsız'ın eşi Dr. Ayşe Tapsız ile birlikte gerçekleştirdiği aile ziyaretlerinin ikinci durağı Acaraygun ailesi oldu. Emekli maaşı ile geçinen Kamil Acaraygun’un, engelli bakıma muhtaç 15 yaşındaki erkek çocuğu Ramazan Acaraygun ile yakından ilgilenen Vali Tapsız, ailenin ve hastanın durumu hakkında bilgiler alarak, bakımı esnasında yaşadıkları sorunları dinledi. Anne Yurdanur Acaraygun engelli evde bakım hizmetleri yapan aileleri ziyaretinden dolayı çok memnun olduklarını belirterek Vali Tapsız’a teşekkür etti.

Yaşlılarımızın ve engellilerimizin sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi ihtiyaçlarını karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları olduğunu belirten Vali Tapsız, “Geçmiş yıllarda evde bakım hizmetlerinin olmadığını ve vatandaşlarımızın zor şartlarda yaşadıklarını ifade ederek, günümüzde devletimiz ve hükümetimizin almış olduğu kararlar ve politikalar neticesinde evde bakım hizmeti, yaşlı ve engelli bireyler için sunulan en önemli hizmetlerden birisi haline gelmiştir. Bu sayede evde bakım hizmeti ile amaçlanan, çeşitli nedenlerle öz bakım yeterliğini tek başına gerçekleştiremeyen bireylerin bakımı yapılabilmektedir. Söz konusu hizmet kapsamında yaşlı veya engellilerimizin öncelikle aile ortamında bakımı sağlanmıştır” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284