Valiliklere Yeni Okullar `Müstakil Olsun` Uyarisi

Milli Egitim Bakanligi yeni açilacak ilkokul ve ortaokullarin birbirlerinden bagimsiz binalarda olmasi konusunda valilikleri uyardi.

Valiliklere Yeni Okullar `Müstakil Olsun` Uyarisi

Bakan Nabi Avci adina imzalanan okul dönüsümlerine yönelik yazi, 81 il valiligine gönderildi.
Yazida, ilgili kanun geregi ilkögretim kurumlarinin ilkokul ve ortaokul binalarinin bagimsiz okullar halinde kurulmasinin esas oldugu belirtildi.
Bakanligin stratejik planinda ve hükümet programinda, okullarda tekli ögretim yapilmasi ve sinif mevcutlarinin 30 ögrenci ve altinda olmasinin hedeflendigi hatirlatilan yaziya göre, egitim-ögretime ilk defa açilacak okullar müstakil ilkokul veya müstakil ortaokul olacak.
2012-2013 egitim ögretim yili için kademeli geçis uygulanan ancak ögretmenlerin yer degistirmesi veya ögrencilerin nakilleri sonucu sartlari uygun olan okullarin, 3 yil beklenilmeksizin, müstakil ilkokul veya müstakil ortaokula dönüstürülecek.
Kademeli geçisler 2014-2015 egitim-ögretim yilinda tamamlanacagindan okul dönüsümleriyle ilgili planlamalar belirtilen husus göz önünde bulundurularak yapilacak.
Yatili bölge ortaokullarina zorunlu olmadikça, ilkokul bölümünden ögrenci alinmayacak. Mevcut ilkokul ögrencilerinin tasimali ilkögretim uygulamasina dahil edilmesi veya ayni yerlesim biriminde 10 ögrenci bulunmasi durumunda ilkokul açilacak.
Rotahaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284