Vatan İçin Herşeyi Göze Aldılar Ama Şimdi Mağdurlar

Uzman Çavuşlar Sosyal Dayanışma Derneği Karaman il temsilcisi Metin Can uzmanlıktan ayrılan arkadaşlarının devletin verdiği haklardan yararlanmaları için önlerindeki bürokratik engellerin kaldırılmasını istedi.

Vatan İçin Herşeyi Göze Aldılar Ama Şimdi Mağdurlar

2012-2015 yılları arasında Kayseri 1.Komando Tugayında ve Irak’ın Kuzeyinde 5 ay yurt dışı görevi yapan, 2015 yılında görevinden ayrılan, Uzman Çavuşlar Sosyal Dayanışma Derneği Karaman il temsilcisi Metin Can İçişleri Bakanlığı’nın kararlarına rağmen kamuda istihdam haklarının verilmediğini söyledi.

6 Yıllık evli olduğunu belirten Can Türkiye genelinde bin Karaman’da en son alım şartlarına göre 3 uzman arkadaşının kamuda iş beklediğini ifade ederek, bazı Belediye başkanlarının kendilerine randevu bile vermediğinden dert yandı. Uzman çavuşlar olarak canlarını düşünmeden görev yaptıklarını, bugün tekrar ihtiyaç duyulması halinde seve seve ülkenin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını vermeye hazır olduklarını anlatan Can, Karaman Valisi, Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarından mağdur olan 3 uzman çavuşa yardımcı olmalarını istedi.

Bizim şu anda kamuda istihdam edilme hakkımız var ancak önümüze sebebini anlayamadığımız bürokratik engeller çıkartılıyor diyen Can, “Derneğimizin merkezi Ankara’dadır dernek başkanımız Arif Saylam‘dır. Derneğimizin tek amacı görevden ayrılanlar değil görevde olan uzman çavuşlar, şehit aileleri ve gazilerimize de yardımcı olmaktır. Derneğimizin girişimleri sayesinde Adalet Bakanlığı 3 bin Uzman alımı yaptı, geriye bin uzman çavuş arkadaşımız kaldı. Karaman’da 3 uzman arkadaşımız mağdur durumda. Biz ülkemiz için canımızı hiç düşünmeden ailelerimizi geride bırakarak vatanımızın bölünmez bütünlüğü için görev yaptık. Görev yaparken şehit ya da gazi de olabilirdik. Ancak bize nasip olmadı. Biz devletimizin bize verdiği hakkı kullanmak istiyoruz. Önümüze çıkan engeller beni ve arkadaşlarımı üzüyor. Karaman Artık uzman çavuşlarına sahip çıksın” dedi. Can, Karaman’da mağduriyetlerinin giderilmemesi halinde daha üst makamlarla görüşmeler yaparak çözüm yolunu arayacaklarını dile getirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284