Vatana Millete Faydali Köpek Araniyor

Emniyet, uyusturucu ve patlayici madde aramasi basta olmak üzere degisik branslarda kullanilmak üzere yetistirilecek hibe köpekler ariyor.

Vatana Millete Faydali Köpek Araniyor

Emniyet Genel Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Baskanligi Köpek Egitim Merkezi Sube Müdürlügü, vatandaslarin köpeklerini vatana, millete faydali olmasi için hibe etmesini istiyor.
Ankara'nin Gölbasi ilçesindeki Köpek Egitim Merkezi'nde "Uyusturucu Madde Arama, Patlayici (Bomba) Madde Arama, Silah-Mühimmat Arama, Koku Teshis, Canli Insan Arama, Kadavra Arama, Kagit Para Arama, Özel Operasyon, Asayis Devriye, Çay ve Tütün Arama, Sehir Içi Insan Takibi ve Iz Takip Köpegi" yetistiriliyor.
Emniyet Teskilati köpek temini olarak üç yöntem kullaniyor. Birincisi yurt disindan satin alma, ikincisi kendi merkezlerinde üretim ve üçüncüsü ise vatandaslarin yaptigi köpek hibeleri. Teskilat, son dönemde özellikle vatandaslarin yapacagi hibelere büyük önem veriyor. Vatandaslardan aldigi köpekleri teste tabi tutan emniyet, isik gördügü köpekleri yetistirip alanda kullaniyor.
Uzman Köpek Egitmeni Komiser Taner Uludag, yavru köpeklere, 5-6 aylik olana kadar görevli personel tarafindan sosyalite kazandirildigini söyledi. Köpeklere, "Yüksege çikma, sesten korkmama, kaygan zeminde yürüyebilme, zorluklari asabilme" gibi egitimler verildigini ifade etti.
Bu egitimler verilmeden diger branslara geçis olmadiginin altini çizen Uludag, "Normal sartlarda alan egitimi 8-9 ayliktan önce baslamaz. Ancak biz burda, çok üstün yetenekli köpeklerimizde, 6 aylik olana kadar bütün egitimlerini bitirip narkotik alaninda göreve sevk ettik. Bunlar ancak çok üstün seviyedeki köpeklerde olabilmekte. Arkadaslarimiz 6-7 ayliga kadar, bir çocukla ilgilenir gibi aksama kadar onlarla ugrasmakta." dedi.
"HIBE EDILEN KÖPEKLER BIRÇOK BASARIYA IMZA ATTI"
Köpek Egitim Merkezi Sube Müdürlügü'nün köpek temini olarak üç yöntem kullandigini dile getiren Uludag, bunlarin satin alma, üretim, vatandaslarin yaptigi hibeler oldugunu belirtti. Vatandaslardan gelecek hibelerin kendileri için çok önemli oldugunu vurgulayan Uludag, sunlari söyledi: "Vatandaslarimiz eger köpeklerinin polis köpegi olmasini istiyorsa; polis teskilati bunu kullansin ve devlete millete faydali olsun istiyorlarsa; 5-6 yasinda olmamak kaydiyla bizimle irtibata geçebilirler. Bunlari biz degerlendiriyoruz. Yapacagimiz testlerle eger polis köpegi olacagini degerlendiriyorsak; bu köpekleri alip teskilata kazandiriyoruz."
Vatandaslar tarafindan hibe edilen birçok köpegin suan görev yaptigini anlatan Uludag, bu köpeklerin birçok basariya da imza attigina dikkat çekti. Hibe edilen bu köpeklerin sahiplerini arayip tesekkür ettiklerini dile getiren Uludag, bundan sonra da vatandaslardan hibeler beklediklerini ifade etti.
Rotahaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284