Vatandas Her Ayin 15’inde Mahallesinin Esnafindan Alisveris Yapacak

Esnafin mahalle kültürü ve toplumsal degerlerin devamliligindaki rolüne vurgu yapan

Vatandas Her Ayin 15’inde Mahallesinin Esnafindan Alisveris Yapacak

Sekerbank Karaman Sube Müdürü Mehmet Topçu, 400 bine yakin esnafi kucaklayan bir banka olarak Sekerbank’in 60’inci kurulus yili boyunca, “Kapimiz Esnafa Açik” platformu kapsaminda her ayin 15’ini ‘Esnafin Günü’ ilan ettiklerini belirterek, “Esnafimizin kapisi hep açik kalsin diye tüm kamuoyuna bir çagrida bulunuyoruz; her ayin 15’inde mahallenizin esnafindan alisveris yapin, diyoruz” dedi.
Sekerbank, Karaman Subesi düzenlenen bir törenle Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi ile “Kapimiz Esnafa Açik” protokolü imzaladi. Protokol, Sekerbank Karaman Sube Müdürü Mehmet Topçu ile Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani Ahmet Yenilmez arasinda imzalandi. Esnafa fayda saglayacak birçok isbirligi, proje, ürün ve hizmet sunulmasi planlanan ‘Kapimiz Esnafa Açik’ platformu ile tüketiciler her ayin 15’inde esnaftan alisveris yapmaya yönlendirilerek esnafin is hacminin artmasi ve böylece kapilarinin hep ‘açik’ kalmasi, üretimin ve beraberinde ülke ekonomisinin canlanmasina katki saglanmasi hedefleniyor.
‘Anadolu Bankaciligi’ni misyon edinmis, esnaf ve küçük isletmelere özel tabana yaygin bankacilikta köklü bilgi birikimine sahip Sekerbank’in, 60’inci kurulus yilinda ülkemiz için ilk ve tek olan, esnafa özel “Kapimiz Esnafa Açik” projesi, Gümrük ve Ticaret Bakanligi himayesinde ve Türkiye genelindeki 82 Esnaf ve Sanatkâlar Odalari Birligi ile 3 bin 100 Esnaf ve Sanatkarlar Odasini kapsayan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlari Konfederasyonu’nun (TESK) destegiyle, özel sektör, kamu, STK ve tüketicileri esnafla bulusturan bir platform özelligi tasiyor.
“Kapimiz Esnafa Açik” protokolünün imza töreninde bir konusma yapan Sekerbank Karaman Sube Müdürü Mehmet Topçu, “Kapimiz Esnafa Açik” projesinin “Mahallemizi mahalle yapan esnafimiz için el ele verelim, siz de yarin mahalle esnafinizdan alisveris yapin, kapilari hep açik kalsin” mesaji ile basladigini belirtti. Her ayin 15’inde tüketicilerin esnaftan alisveris yapmasina yönelik Sekerbank’in 60’inci kurulus yili boyunca birçok saha aktivitesi ve kampanyalarin düzenlenecegini belirten Mehmet Topçu, ‘Açik’ platformu kapsaminda esnafin islerini kolaylastiracak, onlarin rekabetsel avantajlarini artiracak ve onlari teknolojiye, degisime açacak yeni ürünler sunacaklarini kaydetti. Mehmet Topçu, Banka olarak, Gümrük ve Ticaret Bakanligi koordinasyonu ile esnafin uluslararasi standartta hizmet verebilmesi için farkli projeler de gelistirecegini belirtti.
Mehmet Topçu, “Her ayin 15’ini Türkiye çapinda ‘Esnafin Günü’ ilan ediyoruz.”
Esnafin, mahalle kültürü ve toplumsal degerlerin devamliligindaki önemli rolüne isaret eden Mehmet Topçu, “400 bine yakin esnafi kucaklayan bir banka olarak, esnafimizin kapisi hep açik kalsin diye tüm kamuoyuna bir çagrida bulunuyoruz; her ayin 15’inde mahallenizin esnafindan alisveris yapin diyoruz. 60’inci yilimiz boyunca her ayin 15’inde bu çagrimizi yineleyecegiz. Her ayin 15’ini ‘Esnafin Günü’ ilan ediyoruz. Yil boyunca bütün enerjimizle, saha ekiplerimizle bu misyonu yerine getirerek, esnafimizi ve ülkemiz ekonomisini destekleyecegiz” diye konustu.
Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani Ahmet Yenilmez de, protokol imza töreninde yaptigi konusmada, esnaf kesmini ekonominin can damari olarak nitelendirdi. Ahmet Yenilmez, esnafin gerçeklestirdigi üretimle de ekonomik büyümeye, sosyal hayata ve istihdama önemli bir katki saglayarak ekonomide istikrarin sürdürülmesindeki önemli rolünü vurguladi. Yenilmez, konusmasini söyle tamamladi:
“Esnaf ve sanatkarlarimizin finansal ihtiyaçlarini karsilayarak, dükkanlarinin kapisinin açik kalmasini hedefleyen “Kapimiz Esnafa Açik” projesini, Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi olarak destekliyor ve ekonominin üreten bu büyük kesmini kucaklayarak Türkiye genelinde hayata geçiren Sekerbank’i kutluyorum. Odamizin tüm üyeleri ile birlikte bu degerli projeyi bölgemizde en iyi sekilde uygulamaya haziriz.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284