Vatandas O Cihazin Parasini Ödemeyecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz, 2014 yili basindan itibaren vatandasin kullandigi elektrik saatlerinin bedellerini ödemeyecegini açikladi.

Vatandas O Cihazin Parasini Ödemeyecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz, Elektrik Piyasasi Kanunu hakkinda herkesi ilgilendiren açiklamalarda bulundu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz, Bakanlikta düzenlenen 'Baskent Elektrik Dagitim Bölge Toplantisi'na katildi. Elektrik Piyasasi Kanunu'nun beraberinde birçok seyi getirdigini söyleyen Yildiz, "Bunlarin içerisinde sayaçlarin vatandasimizin cebinden ödedigi sekliyle uygulama vardi. Bunu da 2014 yilinin 1 Ocak'indan itibaren genel yatirimlardan ödenecek bir kalem haline getiriyoruz. Bu da vatandasimizin lehine bir düzenleme" dedi.
ELEKTRIK PIYASASI KANUNUNDA SON DURUM
Yildiz, toplanti sonrasi gazetecilerin sorularini cevapladi.
Bir gazetecinin, "Elektrik Piyasasi Kanunu'nun Meclis Genel Kurulu'ndan geçmesi üzerine yapilan yeni degisikliklere' iliskin sorusuna, bakan Yildiz, su cevabini verdi:
"TBMM Genel Kurulu'nda elektrik sirketlerini, vatandaslarimizi, sanayicimizi, birçok kesimi ilgilendiren önemli bir tasari kanunlasti. Cumhurbaskanimizin onayina sunulacak ve süreç bu sekilde devam edecek. Sokak aydinlatmalariyla alakali yeni bir düzenleme yapildi, bu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi bütçesinden degil Hazine Bütçesi'nden ödenecek.
Bildiginiz gibi caddeler, sokaklar, kavsaklar, alt geçitler, üst geçitlerin her birisi önceden Hazine tarafindan ödeniyordu. Genel bir talep; Belediyelerin de dekoratif aydinlatmalariyla beraber belli sartnamelere, enerji verimliliklerine ve enerji tasarrufuna uyulmak kaydiyla park ve bahçe aydinlatmalarinin da Basbakanimizin talimatiyla bu kapsam içerisine aldik.
Dolayisiyla hemen hemen bütün aydinlatmalar, otobanlar hariç ve ören yerleriyle alakali bir kisim yerler hariç sehir içerisinde bulunan aydinlatmalarin hemen hemen tamami bu genel kapsam içerisine alindi."
Rotahaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284