Vatandaslar Huzur Bahçesinde Huzur Buluyor

Karaman Belediyesi tarafindan yapilan huzur bahçelerinde su günlerde yogun hareketlilik yasaniyor. Sehrin stresinden uzaklasmak isteyen vatandaslar haftanin birkaç gününü bahçelerde geçiriyor.

Vatandaslar Huzur Bahçesinde Huzur Buluyor

Karaman Belediyesi tarafindan Bahçelievler Mahallesi’nde yapilan huzur bahçelerinde bugünlerde yogun hareketlilik yasaniyor. Huzur Bahçeleri’nin sahipleri, sehir hayatinin stresinden uzak olmak, dogaya olan özlemlerini gidermek, kendi ürettikleri ürünleri saglikli bir ortamda yetistirmek ve bos zamanlarini en güzel sekilde degerlendirebilmek amaciyla huzur bahçelerine akin ediyor. Millet olarak toprakla ugrasmayi sevdiklerini söyleyen bahçe sahipleri: “Hobi bahçeleri sayesinde günlük yogun ugrastan, stresten, kalabalik ortamlardan, beton yiginlarindan uzaklasip stres atiyor, toprakla hasir nesir oluyor, sebze ve meyve ekerek kendi yetistirdigimiz ürünleri tadiyor ayrica nezih, güzel ve sakin bir ortamda piknik yapip dinleniyoruz. Istegimiz zaman bahçemize gelip dogaya olan hasretimizi gideriyoruz. En önemlisi de sehir hayatinda unutulan yardimlasma, komsuluk gibi bazi aliskanliklari burada yeniden hatirliyoruz” dediler.
Sümer Mahallesi’ne Yeni Huzur Bahçesi Müjdesi
Karaman Belediyesi tarafindan bagi bahçesi olmayan emeklilere ve yaslilara yönelik olarak yaptirilan huzur bahçelerine bir yenisi daha ekleniyor.
Sümer Mahallesi'nde yaklasik 15 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan yeni huzur bahçesinin yapim çalismalari bu yil içerisinde baslayacak. Konuyla ilgili bir açiklama yapan Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan da huzur bahçelerine yogun talep oldugunu belirterek: “Huzur Bahçeleri, ilk yapildigi günden beri büyük ilgi görüyor. Ekip dikmeye, sosyal bir çevre edinmeye baslayan vatandaslarimiz burada bir yandan ekim dikim yaparken biryandan da çok güzel arkadaslik iliskileri kuruyor. Biz de gelen talepler dogrultusunda yeni huzur bahçeleri yapmaya gayret ediyoruz. Bahçelievler Mahallesi’ndeki ilk huzur bahçemize ilave olarak simdi de Sümer Mahallesi’ne Huzur Bahçesi yapacagiz. Yeni bahçemizi de en kisa zamanda tamamlayarak vatandaslarimiza tahsis edecegiz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284