Vatandaştan Türk Dünyası Kültür Parkı Talebi

Türk Dünyası Kültür Parkı’na giden vatandaşlar parkın erken saatte kapatılması nedeniyle görevlilerce kapıdan geri çevriliyor.

Vatandaştan Türk Dünyası Kültür Parkı Talebi

Yazın gelmesi ve sıcaklıkların artmasıyla beraber akşamları parklarda ailecek zaman geçirmek isteyen vatandaşların Karaman Belediyesine ait Necmettin Erbakan Parkı, Muhammet Yalçın Seyir Terası ve Türk Dünyası Kültür Parkı ile Orman İşletmesine ait Gökçe Çamlığı hafta içi ve hafta sonu ayrımı olmaksızın uğrak yeri oluyor.
04 Temmuz 2020 Cumartesi akşamı görevlilerce kapıdan çevrildiklerini söyleyen Emine Akın “Hafta sonu işyerimizi kapadıktan sonra havanın da sıcak olması nedeniyle ailecek evimizde hazırladığımız çayımız, pasta, böreklerimizle akşam 21.20 gibi Türk Dünyası Kültür Parkına gittik. Orada bulunan görevli arkadaş parkın saat 21.30 itibariyle kapatılacağını, içeride bulunanların ise ışıkların kapanmasıyla parktan ayrılacaklarını söyledi. Bizde Karaman Belediyesine ait olan bir başka parka Muhammet Yalçın Seyir Teraslarına geçtik. Kalabalık olan parkta kendimize bir yer bulup kurallara riayet ederek akşamımızı geçirdik. Parklarda, mesire alanlarında alınan tedbirleri anlayışla karşılıyoruz. Ancak şu sıcak havalarda akşamları evde oturmak biraz sorun oluyor. Bizler kurallara riayet ederek mangal yakmadan evden götürdüklerimizle akşamlarımızı bahçemiz olmadığı için parklarda geçirelim istiyoruz. Sayın Belediye Başkanımız Savaş Kalaycı’dan en azından saat 24’e kadar bizlerin kurallara uyması koşuluyla Türk Dünyası Kültür Parkı’nın kullanımına izin vermesini istiyoruz. Karaman Belediyesine ait diğer parklar vatandaşların kullanımına sunulurken Türk Dünyası Parkı’nın kullanımının 21.30 değil de 24’e kadar sınırlı tutulması şartıyla açık tutulmalıdır. Ayrıca Muhammet Yalçın Seyir Terasları’nda bulunan tuvaletlerin de pandemi süresince temizliğine ekstra dikkat edilmesinin doğru olacağını düşünüyoruz” dedi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284