Vatani Göreve `Uçarak` Gidecekler

Erbas ve erler, vatani görevlerini yapmaya uçarak gidecekler. Milli Savunma Bakanligi ile Türk Hava Yollari (THY) arasinda imzalanan protokol uyarinca, erbas ve erlerin sivil havayollari ile tasinmasina 28 Aralik Cuma günü baslaniyor.

Vatani Göreve `Uçarak` Gidecekler

Er ve erbaslarin birliklerine sevkiyati sirasinda, terör basta olmak üzere çesitli zorluklar yasanmasi nedeniyle harekete geçen Milli Savunma Bakanligi, THY ile askerlerin havayolu ile tasinmasi için protokol imzalamisti.
Bu protokol uyarinca, er ve erbaslar Cuma gününden itibaren birliklerine giderken, dagitim iznine çikislarinda ve terhis olduklarinda havayolunu ücretsiz olarak kullanacaklar.
6 ay sürecek ve daha sonra uzatilmasi planlanan protokol kapsaminda, 250 bin er ve erbasin havayoluyla tasinmasi öngörülüyor. Yapilan sözlesmeyle mevcut havaalanlari kullanilarak, erbas ve erlerin tespit edilen 142 güzergah üzerinden tasinmasi saglanacak.
KONFORLU BIR SEKILDE BIRLIKLERINE ULASACAKLAR
Uygulama sayesinde askerler, çok daha kisa sürede, konforlu bir sekilde birliklerine en yakin noktaya ulastirilabilecek. Mehmetçiklerin havayolu ile tasinma hizmetlerinden kaynaklanan masraflari, Milli Savunma Bakanligi tarafindan karsilanacak.
Sözlesme kapsaminda, 250 bin erbas ve erin havayoluyla tasinmasinin, Milli Savunma Bakanligi'na yaklasik 11 milyon lira maliyet olusturacagi hesaplaniyor.
Kabul toplama merkezlerinden sevkiyatlarda herhangi bir bölge, nokta sinirlamasi söz konusu olmayacak. Askerlerin kabul toplama merkezlerinden özellikle sinir bölgelerindeki birliklerine veya karakollarina transferi imkanlar uygun oldugunda helikopterlerle, helikopterlerin müsait olmadigi dönemlerde ise gerekli güvenlik tedbirleri alinarak, karayoluyla yapilacak.
Sözlesme, askere alma dönemlerini ve terhis dönemlerini kapsiyor, ancak çalismalari devam eden yönetmelik degisikligi yapildiktan sonra erbas ve erler, izne çikarken de havayolundan ücretsiz yararlanabilecek.
Elazig, Diyarbakir ve Erzincan'in dogusunda hizmet verecek erbas ve erler, bu üç ildeki merkezlerde toplaniyor. Sevkiyat dönemlerinde, bu üç sehirde yasanan yogunlugun, havayoluyla tasima basladiktan sonra ortadan kalkmasi bekleniyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284