Velilere `E-Okul Dolandiricilari` Uyarisi

Milli Egitim Bakanligi, e-Okul sistemi kullanarak senet imzalatan kisilere karsi velileri uyardi.

Velilere `E-Okul Dolandiricilari` Uyarisi

Milli Egitim Bakanligi (MEB), velileri, ögrencilerin kaydindan baslayip mezuniyetine kadar tüm süreci kayit altina alan veli bilgilendirme sistemini kullanarak, dolandiricilik yapan kisilere karsi uyardi.
Velilerden gelen sikayetler üzerine sorusturma baslatan MEB, yaptigi inceleme sonucunda bazi kisilerin, ögrencilerin bilgilerine ulasip ''Bakanliktan ariyoruz'' diyerek, e-Okul ile ilgili velilerden randevu aldigini ve ailelere ''çocugunuzun e-Okul sistemindeki bilgileri inceledik, yetersiz oldugu dersleri tespit ettik, bu derslere dair elimizde materyaller var, buna iliskin hizmeti size ücretsiz verecegiz'' diyerek, senet imzalattiklarini belirledi.
Konuyu yargiya tasidiklarini ancak bazi kisilerin halen bu yöntemle satis yapmaya devam ettiklerini anlatan yetkililer, velilerin bu konuda dikkatli olmasini istediler. Yetkililer, ''Bakanlik olarak e-Okul sisteminde velileri arama veya evlere gitme'' gibi bir durumun söz konusu olmadigini, kendilerine gelen bu konudaki sikayetler ilgili de adli islem baslattiklarini bildirdiler.
-Sistemin güvenligi artirildi-
MEB yetkilileri, yapilan sikayetler üzerine e-Okul sistemine iliskin de bazi önlemler de aldiklarini belirterek, velileri e-Okul sistemi üzerinden sik sik ''e-Okul'dan geldigini söyleyerek telefon eden ya da evinize gelerek satis yapmak isteyen kisilere itibar edilmemesi gerekmektedir'' seklinde uyardiklarini kaydettiler.
Son dönemlerde e-Okul sistemine girisle ilgili de degisiklige gidildigini kaydeden yetkililer, daha önceden sadece TC kimlik numarasi ve okul numarasi ile giris yapilirken artik velilere, ögrencinin TC kimlik numarasi ile birlikte rastgele kimlik bilgilerin sorulmasi, ögrencinin fotografinin konulmasi gibi farkli önlemler aldiklarini ve sistemin güvenligini arttirdiklarini belirtti.
Rotahaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284