Vergi Haftasi Etkinlikleri Basladi

27. Vergi haftasi etkinlikleri 22-28 Subat tarihlerinde düzenlenecek çesitli etkinlikler kutlanacak.

Vergi Haftasi Etkinlikleri Basladi

Bugün saat 09.00’da Atatürk anitina çelenk konulmasi, saygi durusu ve Istiklal marsimizin okunmasiyla baslayan etkinlikler saat 10.00’da Defterdar Ihsan Mintas ve beraberindeki heyet’in Vali Murat Koca’yi makaminda ziyaret ederek vergi haftasi ile ilgili açiklamalarda bulunmalariyla devam etti.
Valilik Makaminda gerçeklesen ziyarete Karaman Defterdari Ihsan Mintas ve beraberindeki heyet katildi.
Il Defterdari Ihsan Mintas ziyarette, Vali Murat Koca'ya kurum çalismalari ve Vergi Haftasi etkinlikleri hakkinda bilgi verdi. Verginin toplumun tüm kesimine benimsettirilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme aliskanliklarinin arttirilmasi amaci ile her yil subat ayinin son haftasinin vergi haftasi olarak kutlanildigini belirterek, 22-28 Subat tarihleri arasinda 27’ncisini kutlayacagimiz vergi haftasinda kamuoyuna, mükelleflerimize, ögrencilerimize ve personelimize yönelik olarak etkinliklerinin olacagini ifade etti.
Bu yil 27’ncisi kutlanan Vergi Haftasi’nin ülkemize ve milletimize hayirli olmasini dileyerek sözlerine baslayan Vali Koca, Vergi Haftasi nedeniyle kurum çalisanlarinin gününü kutladi.
Verginin önemine vurgu yapan Vali Koca konusmasina söyle devam etti. “Tüm kamu hizmetlerinin kaliteli, hizli ve daha etkin bir sekilde vatandaslarimizin hizmetine sunulmasi için Devletimizin gerekli olan baslica gelir kaynagi süphesiz vergi gelirleridir. Vergi yükünün adil, dengeli bir sekilde dagilimini saglamak için vatandaslarimizin mükellefiyetle ilgili görevlerini tam ve zamaninda yapmasinin yani sira kayitsiz mükelleflere karsi da duyarli olmalari gerekir. Toplumun tüm kesimlerine benimsetilerek vergiye gönüllü uyumun arttirilmasi ortak hedefimizdir. Ülkemizin kalkinmasi, kamu hizmetlerinin vatandasa daha etkin sekilde ulasmasi ve gelecek nesillerin daha müreffeh bir ortamda yasamasi, ödenen vergiler ile saglanacaktir. Vergi Haftasi münasebetiyle vatandaslarimizin Vergi Haftasi'ni kutluyor, tüm kisi ve kuruluslarimiza da, kazançlarinin bir bölümünü vergi olarak ödemenin huzuru içinde, saglikli ve hayirli bol kazançli yillar temenni ediyorum” dedi.
Ziyaretin devaminda günün anisina fotograf çekildi.
Saat 13.00’de ise Defterdarlikta ziyaretçiler kabul edildi. 14.00-16.00 arasindaysa denetim araci ile degisik kesimlerde vatandaslara danismanlik hizmeti sunuldu.
Vergi haftasi etkinlikleri 23 Subat Sali günü saat 10.00’da SMMM Odasini ziyaret, 11.00 basin kuruluslarini ziyaret, 14.00 mükellefleri ziyaret ile devam edecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284