Vergi Haftasi Etkinlikleri Basliyor

27 Subat-4 Mart tarihleri arasinda kutlanacak olan vergi haftasi etkinlikleri 27 Subat Pazartesi günü basliyor.

Vergi Haftasi Etkinlikleri Basliyor
Hafta nedeniyle Pazartesi günü saat 09.00’da Atatürk anitina çelenk konulup saygi durusunda bulunulacak ve Istiklal Marsimiz okunacak.
Saat 10.00’da Vali Süleyman Kahraman ziyaret edilecek ve hafta ile ilgili bilgiler verilecek. Saat 13.00’de ise Defterdarlikta ziyaretçiler kabul edilecek.
Vergi haftasinin baslamasi nedeniyle Il Defterdari Necmettin Heper yaptigi açiklamada, “Kamuoyunda saglikli bir vergi bilincinin olusturulmasi, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme aliskanliklarinin artirilmasi yarinin mükellefleri ya da ülkemizin yöneticileri olacak çocuklarimiz da saglikli bir vergi bilincinin olusturulmasi, mükellef idare iliskilerinin uyumlu bir hale getirilmesi amaciyla 27 Subat – 04 Mart 2012 tarihleri arasinda geleneksel vergi haftasinin yirmi ikincisi toplumun her kesimine hitap edecek sekilde çesitli etkinliklerle kutlanacaktir. Yazili ve görsel basinda hafta süresince vergi ile ilgili açiklamalar yapilarak, ilimizde bulunan yerel televizyonlarin üst sag kösesinde maliye ve mükellefi çagristiran mavi-beyaz kurdelenin görüntülenmesi ve vergi konulu sloganlarin müstakil veya bant yazi olarak yayinlanmak suretiyle vatandaslarimiza duyurulmasi saglanacaktir. Meslek kuruluslari ziyaret edilerek haftanin önemi ile ilgili açiklamalarda bulunulacaktir. Denetim araçlarinda ilimizin degisik yerlerinde vatandaslarimiza personelimizce vergi ile ilgili danismanlik hizmeti verilecek, açiklamalarda bulunulacaktir. Ilimiz Milli Egitim Müdürlügüne bagli ilkögretim okullarindan bir sinifin vergi dairesine davet edilerek vergi birimlerinin tanitilmasi ile verginin önemi ve yapilan is ve islemler hakkinda ögrencilere bilgi verilecektir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284