Windows XP Emekliye Ayriliyor

Teknoloji devi Microsoft, 12 yil önce piyasaya çikardigi ilk Windows yazilimi XP`yi 8 Nisan 2014`te resmi olarak emekli etme karari aldi

Windows XP Emekliye Ayriliyor

Bu kullanicilarin XP yazilimina devam etmeyecegi anlamina gelmiyor. Sadece Microsoft artik XP yazilimi kullanan bilgisayar sistemleri için güvenlik saglamayacak ve sisteme yenileme yüklemeyecek.
BILGISAYAR KORSANLARINA AÇIK HALDE
Bu bir anlamda bilgisayar korsanlarinin XP kullanan bilgisayarlara kolayca girebilmesi anlamina da geliyor. Sirket yetkililerinden gelen bir açiklamada XP kullanicilarinin bilgisayar isletim sistemlerini Windows 7 ya da Windows 8’e yükseltmeleri istendi. Su anda piyasada çok sayida XP kullanan bilgisayar var, bunlarin çogu 10 yasinda bile degil.
SIRKETLERI INDIRIMLE IKNA SÜRECI BASLADI
Çogu sirket bugün bile bazi programlar XP sistemlerinde daha iyi çalistigindan bu sistemi kullanan bilgisayarlari almaya devam ediyor. Teknoloji dünyasinda arastirmalar yapan Net Marketshare sitesinin verilerine göre, su anda dünya genelindeki bilgisayarlarin yüzde 40’ina yakin bir kismi XP sistemini kullaniyor.
Buna karsi, Windows 7 sistemini kullanan bilgisayarlarin orani yüzde 47. Yüzde 3’lük bir kisim ise Microsoft’un son sürümü Windows 8’i kullaniyor. Bu XP sistemi kullanan sirketlerin büyük kismi küçük isletmeler. Microsoft bu sirketlerin de isletim sistemlerini güncellemeleri için yeni versiyonlara yüzde 15’e varan indirim yapiyor. Sirketten yapilan açiklamada indirim firsati için son tarih 30 Haziran olarak gösterildi.
Posta
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284