Yaban Hayvanlari Için Yapilan Alt Geçit Hizmete Girdi

Karaman`da, yaban hayvanlarinin yogun olarak bulundugu karayolu üzerinde 4 menfez, hayvanlarin yolun karsisina geçmede kullanabilecegi alt geçit halinde getirildi.

Yaban Hayvanlari Için Yapilan Alt Geçit Hizmete Girdi
Baslatilan alt geçit uygulamasi nedeniyle Karaman-Konya Karayolu üzerinde tören düzenlendi. Törene, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Konya Orman ve Su Isleri 8. Bölge Müdürü Ahmet Duran ile Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Salih Baldiz ve vatandaslar katildi. Orman ve Su Isleri 8. Bölge Müdürü Ahmet Duran, uygulamanin Türkiye'de ilk kez Karaman'da baslandigini söyledi. Karaman-Konya karayolu üzerinde 4 tane yaban hayati geçis istasyonu tesis ettiklerini ifade eden Duran, "Yaklasik 400 metrelik bir alanin
tel örgülerle sinirlandirarak yaban hayvanlarinin bu menfez noktalarindan geçisini saglamaya çalisacagiz. Bu geçis noktalarina sakatat ve diger yiyecek maddelerini birakarak bu hayvanlari bu alanlari kullanmalarini saglamaya yönelik bir alt geçis noktasidir" dedi.
Karaman Valisi Süleyman Kahraman da uygulamada yaban hayatinin korunurken hayvanlarin karistigi trafik kazalarinin da en aza indirilmesinin hedeflendigini söyledi. Vali Kahraman, "Doganin dengesinin saglanmasinda bu hayvanlara büyük görev düsüyor. Bizler bu yaban hayatindaki varliklari görmezden geliyoruz. Ama onlarin nesilleri tükendiginde iyi biliyoruz ki, hayatimizin da gidisati kötü yönde degisecek. Biz buna dikkat çekmez istiyoruz. Çogu kez, yol kenarlarinda yaban hayvanlarinin param parça oldugunu ve yollarimizin mezbahaneye döndügünü görüyoruz. Hepimizin içi aciyor ama bir sey yapamiyoruz. Biz burada hem yaban hayatini koruma hem de trafik kazasinda insanlarimizin böyle olumsuz ani bir durumda kaza yapmamalarini, insan caninin heder olmasini önlemek için böyle bir amaçla da yola çiktik. Bunun örnekleri Avrupa ülkelerinde vardir. Bu hayvanlarin telef olmasindan bütün insanlarimiz mesuldür" diye konustu.
Yapilan konusmalarin ardindan Vali Kahraman ve beraberindekiler yaban hayvanlari için olusturulan alt geçitte incelemelerde bulundu. Görevliler yaban hayvanlarinin alt geçidi kullanmalarini saglamak için sakatat ve yiyecek birakti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284