Yabanci Konuklar Karaman Kültürünü Taniyor

Türk Ulusal Ajansi tarafindan desteklenen ve ilimizde Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde okuyan bir grup ögrenci tarafindan kurulan Grup Larende’nin yazdigi proje çerçevesinde 4 ülkeden 9 farkli ulustan ilimize gelen 40 genç Karaman ve Türkiye kültürünü tanirken bir yandan da diger ülkelerle etkilesim içerisine girerek kendi kültürlerini tanitiyor.

Yabanci Konuklar Karaman Kültürünü Taniyor
Aydogdu Otel’de düzenlenen egitimle 9 farkli ulustan gelen gençler kendi ülkelerinin kültürlerini anlatmaya çalisiyor.
Proje Yasal Temsilcisi Baturhan Gazi Yildirim, “Karaman ve Türkiye’de bulunan gençler bu programlara katilimci ve organizatör olarak katilabilir, proje yazabilir. Karaman ve Türkiye kültürlerini tanirken bir yandan da diger ülkelerle etkilesim içerisine girerek kendi kültürlerini tanitip proje konusu dahilinde beyin firtinasi yaratip yasanan sorunlara soyut ve somut çözümler aramak projemizin ana hedefi. Karaman ve ülkemizde yasayan gençlerin proje düzeyinde konu aldigi sürece bazi sorunlardan dolayi yurtdisina çikma veya dil egitimi anlaminda pratik yapabilme, farkli kültürlerle tanisabilme ve bu dogrultuda birçok amaca ulasabilecekleri gibi hiçbir maddi külfet getirmeyen çok dogru bir yol alabilirler. Bu konuyla ilgili olarak Türk Ulusal ajansinin www.ua.gov.tr adresinden veya telefonla gerekli bilgileri alabilirler. Girisimci gençlerimizin projelere baslamak için önlerinde hiçbir engel yok. Son mesajimiz ise siz bizim için önemlisiniz. Birlikte daha iyi islerde bulusmak istiyoruz” diye konustu.
Polonya, Letonya, Isveç, Ingiltere, Kanada, Litvanya, Avustralya, Rusya ve Kazakistan’dan gelen gençler, Karaman’da bulunduklari 2 günlük süre içerisinde çok fazla bir yerini görmemelerine karsin sokaklarinda bile Türk kültürünün zenginliklerinin farkina vardiklarini ve bunun da çok hoslarina gittigini ayrica Türkiye ve Karaman’a ilk kez gelmelerine karsin çok sicak bir ilgiyle karsilastiklarini söylediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284