Yağış Sonrası Bozulan-Göçen Köy Yolları Onarılıyor

İl Özel İdaresi ekipleri kar yağışları sonrası eriyen kar suları ve etkili olan yağmur yağışı sonrası bozulan köy yollarının bakım onarımı, su baskınlarına karşı köylerin korunması ve göçen istinat duvarlarının yeniden yapımı gibi pek çok konuda mevsim koşulları ile mücadelesini sürdürüyor.

Yağış Sonrası Bozulan-Göçen Köy Yolları Onarılıyor

İlimiz merkeze bağlı Kalaba Köyü’nde yoğun yağış sonrası göçen istinat duvarını yeniden yapan İl Özel İdaresi ekipleri, yine merkeze bağlı Çiğdemli-Mesudiye köyleri arasındaki bir çiftliğin su baskınından korunması için mücadelelerine aralıksız devam ediyor. 
Karayollarına ait Bucakkışla İhsaniye hattında Yukarıakın-İhsaniye arasında meydana gelen göçük ve heyelanla ilgili Karayolları ile iletişimin sağlanarak gerekli tedbirlerin Karayolları tarafından alındığını söylen İl Genel Meclisi Başkanı Adem KAPAR: “Her zaman dediğimiz gibi nerede ihtiyaç varsa İl Özel İdaresi ekiplerimiz orada. Yoğun yağışlardan etkilenen ilimize bağlı köylerimizde bir yandan yağıştan etkilenen köy yollarımızın kumlama çalışmaları sürdürülürken, diğer yandan su baskınları ile mücadele eden ekiplerimiz göçen istinat duvarlarını da ivedilikle yeniliyorlar. Gece gündüz olumsuz hava koşullarına rağmen aralıksız çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, görevlerinde kolaylıklar diliyorum. Vatandaşlarımızı da yoğun yağıştan etkilenen yollardaki göçük ve heyelan olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyorum”dedi.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284