Yanarak Kül Olan 60 Yıllık Cami Yeniden İbadete Açıldı

1960 yılında yapılan ve 2020 Mayıs ayı içerisinde elektrik kontağından çıkan yangında kullanılamaz hale gelen Madenşehri Cami yeniden yapıldı.

Yanarak Kül Olan 60 Yıllık Cami Yeniden İbadete Açıldı

Sahura kakan köylülerce fark edilen yangın itfaiye ekibinin müdahalesiyle 3 saat süren bir çalışmayla söndürülmüş olsa da Madenşehri Cami yangın sonrasında kullanılamaz hale gelmişti. Yeniden yapılan Madenşehri Cami yapılan dualar sonrasında Vali Mehmet Alpaslan Işık ve beraberindeki heyet tarafından ibadete açıldı. 
Açılışın ardından köyün tarihi kalıntılarından kullanılan taşlar ve süslemelerle güzel ve estetik bir hale getirilen camide incelemelerde bulunan Vali Mehmet Alpaslan Işık Madenşehri Cami hakkında İl Müftüsü Muhammet Lütfi Ketenci ve köy muhtarı Durmuş Ali Demir’den bilgiler aldı. Cami açılışı sonrasında ilk kılınan Cuma namazının ardından Vali Işık ve beraberindeki heyet ile Arkeolojik Sit Alanı olan köyde yürüyüş yaptı. Yürüyüş esnasında Madenşehri Köy Muhtarı Durmuş Ali Demir’den köyün genel durumu ve tarihi kalıntılar hakkında bilgiler alan Vali Işık vatandaşlarla bir araya geldiği köy konağında vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. Haber: Senem YAVUZASLAN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284