Yasan Güven Tazeledi

İki adayın yarıştığı Karaman Arıcılar Birliği seçimleri 27 Temmuz 2021 Salı günü yapıldı.

Yasan Güven Tazeledi

Lütfi Elvan Kongre ve Fuar Merkezinde gerçekleşen seçimde Ali Seçkin Başpınar ve Gürsel Yasan adaylıklarını açıklayan isimler olurken 303 birlik üyesi seçimde oy kullandı. Ali Seçkin Başpınar 14 oy alırken mevcut başkan Gürsel Yasan 276 oy alarak dördüncü kez Aracılar Birliği Başkanı oldu.

Seçim sürecini ve sonuçlarını değerlendiren Başkan Yasan “Birlik ve beraberlik içinde bir başkanlık seçimi oldu. Bana güvenen ve dördüncü kez beni başkan yapan üyelerimize sizler aracılığıyla bir kez daha teşekkür ediyorum.  Arı üreticilerimiz dağda, taşta üretim yapan, her zaman desteğe ihtiyacı olan insanlar. Bizde bu destek için elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız” dedi.

En Çok Arımızın Olduğu İlçe Sarıveliler

Karaman’da Arıcılar Birliğine kayıtlı 607 üye olduğunu söyleyen Başkan Yasan konuşmasında: “Bunlardan 576 tanesi aktif arıcılık yapıyor. En çok arımızın olduğu ilçe ise 122 üye ile Sarıveliler oldu. Sarıveliler ilçemizde 14 bin arılı kovanımız bulunuyor. Sarıveliler ilçemizden sonra üretim yapan ilçelerimiz ise Ayrancı, Ermenek, Başyayla ve Kazımkarabekir. Ve dikkat çeken bir diğer olay ise 49 tane bayan arı üreticimiz bulunuyor bu durum herkesin yapabileceği uygun bir üreticilik olduğunu gösteriyor” dedi.

“Birlik Olarak Hedefimiz Katkısız Bal Üretmek”

Hedeflerinin katkısız bal üretmek olduğunu söyleyen Gürsel, “ilimizde toplam 48 bin civarında arı bulunuyor. Şehrimiz arıcılık yapmak için uygun bir bölge. Üretimimiz mevsimlere göre değişiklik göstermekle birlikte yılda 600-800 ton bal üretimi yapıyoruz. Bunlardan 30-40 tonu polen, 250 kg Propolis, 250 kg civarında arı sütü ve 80 ton civarında ise arı mumu üretiyoruz. Arıcılarımızın üretim kalitesini arttırmak için projelerimiz var. Her daim desteklerini birliğimizden eksik etmeyen değerli Belediye Başkanımız Savaş Kalaycı, Tarım İl Müdürümüz Yusuf Şahinbaş, Ziraat Odası Başkanımız Mehmet Bayram ve yerel yönetimimize Arıcılar Biriliği olarak teşekkür ederim” Haber: Sezer Arpınar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284