Yasli Araçlar Tesvikle Hurdalastirilacak

Bakan Ergün, trafikten çekilecek 20 yas üzeri binek araçlara hurda tesviki müjdesi verdi.

Yasli Araçlar Tesvikle Hurdalastirilacak

Bakan Ergün, hurda tesvikine iliskin, "Içisleri Bakanligimiz ve Ulastirma Bakanligimiz ile binek araçlar için yeni bir çalisma yürütüyoruz" dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakani Nihat Ergün, NTV'de katildigi bir programda, gündeme iliskin açiklamalarda bulundu.
BABALAR VAR YIGIT DEGILLER
''Babayigit'' kavraminin artik Türkiye'de herkesin kullandigi bir söze dönüstügüne dikkati çeken Ergün, su degerlendirmede bulundu: ''Simdi bakiyoruz otomotiv sektöründe, sektörün babalari var. Ama bu sektörün babalari, markalasma konusunda bizim düsündügümüz kadar yigit çikmadilar. Babalar var, yigit degiller.
Ya yigitlerimizden birisi baba olacak ya da babalardan birisi yigitlik yapacak ki bu is olsun. Hani eskiden oldugu gibi devletin babaliginda biz yigitlik yapalim seklinde yürümez bu"
20 YAS ÜZERI ARAÇLAR TRAFIKTEN ÇEKILECEK
Hurda araçlarla ilgili düzenlemeler hakkinda da degerlendirmelerde bulunan Ergün, agir tasitlarla ilgili bir düzenleme yapildigini ve bir destek modeli gelistirildigini hatirlatti.
Kamyonlar, otobüsler gibi iste belirli bir yasin üzerindeki araçlara hurda bedeli ödenerek bu araçlarin trafikten çekildigini ifade eden Ergün, sunlari kaydetti: ''Borçlari iptal edildi ve silindi. Motorlu Tasitlar Vergisi (MTV) ve benzeri varsa borçlari geçmisten kalan onlarda terkin edildi. Bu mesele artik trafik meselesi olmaktan çikti.
Simdi yeni bir çalismayi Içisleri Bakanligimiz, Ulastirma Bakanligimiz ile binek araçlar için yapalim dedik. Yani 20 yasinin üzerindeki binek araçlar gerçekten trafikte bazen agir sorunlar olusturmayi basladilar. Bunu trafikte giderken bizde görüyoruz. Türkiye'nin 20 yasinin üzerindeki araçlari yavas yavas bir yolunu bulup uygun bir formülle trafikten çekersek, vatandaslarimiza daha yeni, çevreci araçlar alabilecek imkanlar sunabilirsek, sektöre çok büyük bir katki saglamis oluruz.''
Haberler.com
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284