Yatirimlari Izleme Ve Degerlendirme Toplantilari Sürüyor

Karaman Valiligi tarafindan her ay düzenli olarak yapilan Yatirimlari Izleme ve Genel Degerlendirme toplantilarinin 17.’si Il Mahalli Idareler Müdürlügünün ev sahipliginde yapildi.

Yatirimlari Izleme Ve Degerlendirme Toplantilari Sürüyor
Polisevinde gerçeklestirilen Yatirimlari Izleme ve Degerlendirme toplantisina Vali Süleyman Kahraman’in yani sira Vali Yardimcisi Latif Memis, Il Özel Idare Genel Sekreteri M. Salih Baldiz, Sosyal Hizmetler Il Müdürü Hulusi Öztürk, Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, Il Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Dogan, Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Kasim Aydogdu, Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Hüsamettin Bayram, Saglik Il Müdür Vekili Nuriye Ulu, Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdür Yardimcisi Refik Kiraz, Is-Kur Il Müdürü Kenan Ates, Il Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta ve Il Mahalli Idareler Müdürü Abdullah Sahiner katildi.
Toplantida kurum müdürleri yürüttükleri çalismalar hakkinda bilgi vererek, yürütülen ve düsünülen projeler hakkinda bilgi verdi.
Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy’un “Karaman Basarir, EDEP, Kardes Okul” gibi projelerle egitimde ciddi bir basari kazanilacagini, bunun yaninda çocuklarin sosyal ve kültürel açidan da önemli bir birikim kazanacagini belirtti. Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy ayrica Dogukisla Ilkögretim Okulu arsasiyla ilgili islemlerin tamamlandigini, diger okullarla ilgili çalismalarin sürdügünü belirterek, Sosyal Bilimler Lisesi’yle ilgili çalismalarin da hizlandirildigini ifade etti.
Vali Kahraman “EDEP projesi kapsaminda çocuklarimizla sevgi ve yardimlasma derslerinde bir araya geldigini belirterek, “Egitimde Degerler Projesi çocuklarimizin nitelikli bireyler olarak yetismesinde önemli bir adimdir. Bir çocugun derslerdeki basarisi kadar sosyal hayattaki basarisi da önemlidir. Sevgiyi, yardimlasmayi bilmeyen bir ögrencinin herhangi bir makam sahibi olmasi elbette ki yeterli olmayacaktir. Bu ayin degeri olarak yardimlasmanin seçilmesi ne kadar manidarsa, ögrencilerimizin Van’daki depremzedeler için topladigi yardim da o kadar manidardir. Yine ayni sekilde Kardes Okul projesi kapsaminda il merkezindeki ögrencilerimizle köylerimizdeki ögrencilerin bir araya gelmesi, yardimlasmalari, bulunduklari ortamlari ve yasadiklari yerleri tanimalari ve tanitmalari açisindan büyük önem tasiyor. Milli Egitim Müdürlügümüzün projesinin adi olan Karaman Basarir projesi ise aslinda öncelikle egitimin bir inanç, bir güven, kendine güvenme isi oldugunu ortaya koyuyor. Gerçekten de biz bu özveriyle, bu gayretle ve inançla çalismaya devam ettigimiz müddetçe Karaman basaracak. Yine Milli Egitim Müdürlügümüzle Il Milli Egitim Müdürlügümüzün birlikte yürüttügü “ilimizi taniyalim” projesi var. Tanimak demek, bir sehrin derdini, sevincini bilmek demek… Yürüdügü yoldan, oturdugu sokaktan, yanindan geçtigi tarihi eserden habersiz bir nesil sadece yasadigi sehirden habersiz kalmayacak; bu ayni zamanda onun hayatina sirayet edecek. Çevresini tanimaya tanimaya kendini de unutmaya baslayacak. Bunlar birbirinden degerli ve anlamli projeler”dedi.
KOSGEB’in çalismalari hakkinda bilgi alan Vali Kahraman, KOSGEB’in ilimizde ticaret ve sanayinin gelismesine ciddi katkilar saglayacak bir yapi olduguna dikkat çekerek, “Öncelikle Karaman’da sektörel bir analiz yapilmali. KOSGEB’in yatirimcilarimiza sagladigi destek elbette ki ilimizin ticaret hayatina, ekonomik hayatina ciddi katkilar saglayacaktir. Yatirimcilarimizin maddî yönden desteklenmesi kadar, sektörel açidan da bilgilendirilmesi de büyük önem tasiyor. KOSGEB bu anlamda kendini daha net ifade etmeli, Karaman’da ticaretle, sanayiyle iç içe olan herkese bir sekilde ulasarak, onlara saglayacagi imkânlari ve katkiyi anlatmali”dedi.
KOSGEB Uzman Yardimcisi Erhan Yakici da 2011 yili içinde 430 girisimci adayi egitildigini, bu girisimci adaylarin yeni is kurmalari halinde ve bu is planlarinin uygun bulunmasi halinde 27.000 TL’ye kadar hibe; 70.000 TL’ye kadar geri ödemeli destek saglanabilecegini ve amaçlarinin KOBI’lerde proje kültürü ve bilinci olusturmak oldugunu belirtti.
Il Saglik Müdür Vekili Nuriye Ulu, Karaman’dan giden saglik ekibinin Van’daki çalismalariyla ilgili bilgi vererek, MEVKA projesi kapsaminda köylerde sertifikali ilk yardim egitimlerine baslanacagini ifade etti.
Toplantida Is-Kur Müdürü Kenan Ates kurumun yeni yapisiyla ilgili bilgi verirken, Il Dernekler Müdürü Ömer Sezer’de yapilan yönetmelik degisiklerini anlatti.
Il Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta ise Karamandaki kültürel alandaki çalismalari ve turizm alanindaki çalismalari özetleyerek, Vakiflar Bölge Müdürlügü’ne bildirilen tarihi eserler hakkinda bilgi verdi. Il Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta ayrica Karamandaki müze sorununa dikkat çekerek, müzenin bir sehrin kültürel hayatindaki yerini isaret etti.
Toplantida Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Ismail Uluad ve Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Hüsamettin Bayram toplantida bakanligin yeni teskilat yapisi ve tasra teskilatinin görev sorumluluklari hakkinda bilgilendirme yapti.
Vali Kahraman toplantinin kapanis konusmasinda “Bir sehirde kurtla kuzu yan yana yasabiliyorsa o sehirde huzur ve güven tesis edilmis demektir. Hepimiz bu huzuru ve güveni tesis etmede bir anlamda sorumluluk sahibiyiz. Bizlerin huzuru milletimizin yüzündeki tebessüm olmali, gönlündeki sevinç olmali… Biz bu aziz milletin, bu kadim sehrin her ferdini düsünmeli ve onlarin derdiyle dertlenerek çözümler sunabilmeliyiz. Gayretimiz bu yönde olmali… Elbette ki güzel isler yaptiniz, yapiyorsunuz; ama unutmayalim ki güzelligin, iyiligin bir siniri asla yoktur. Biz her zaman daha iyinin ve daha güzelin pesinde olmaliyiz. Bu sehrin yediden yetmise her ferdi ayrica, kurdu kusu, dagi tasi bizden hizmet bekliyor. Ve her birini kutlu bir emanet bilmeli ve bu bilinçle hizmet etmeliyiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284