Yazar ve Şairlerden KMÜ Çıkarması

14’üncü kuruluş yıl dönümünü kutlayan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Karamanlı yazar ve şairleri misafir etti.

Yazar ve Şairlerden KMÜ Çıkarması

Kutlama programları kapsamından yönlendiriciliğini Karamanlı Yazar Yusuf Yıldırım'ın yaptığı “Yunus Kitapları Sergisinde” Karamanlı hayatta olan ve vefat eden yazarların Yunus Emre ve Karaman ile ilgili eserlerinin yer aldığı 41 adet kitap 15 Temmuz Konferans Salonu fuaye alanında okuyucularla buluşturuldu. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak’ın yanı sıra akademik ve idari kadronun açılışına katıldığı “Yunus Kitapları Sergisinde” Karamanlı yazarlarla tek tek tanışarak sohbet eden Rektör Namık Ak bazı kitaplardan pasajlar okuyarak yazarlarla birlikte değerlendirmede bulundu.

Sergi açılışı “Karamanlı Şairlerden Yunus'a Şiirler” konulu dinleti ile devam etti. KMÜ ailesi olarak bir, iri ve diri olacağız diyerek selamlama konuşmasına başlayan Rektör Ak Karaman’ın enerji potansiyeli yüksek, tarım ve gıda şehri olduğunu söyledi. “Karaman'ın ihtiyacı olan her yerde lokomotif görevi görmeye devam edeceğiz” diyen Rektör Ak sözlerini “Karaman'ımızın her ihtiyacına elimizden geldiğince destek vereceğiz. Her yerde Türkçeyi doğru kullanarak dilimize sahip çıkacağız” diyerek sonlandırdı.

Moderatörlüğünü Rektörlük Türk Dili Bölümünden Öğretim Görevlisi Mestan Karabacak'ın yaptığı “Karamanlı Şairlerden Yunus'a Şiirler” dinletisinde sahne alan yazarlar ve eserleri şu şekilde; Hikmet Elitaş 'Bizim Yunus', İbrahim Şaşma 'Yunus'un Dilinden', Özden Mısırlıoğlu Uysal 'Sılam Sılam Karaman', Öğr. Gör. Mestan Karabacak 'Yunuslayın', Öcal Uzunay 'Bana Anadolu'yu Çiz', Sadettin Bulut 'Biz', Hasan Özünal 'Yunus Emre Hazretlerine Arzuhal'/ 'Karaman'ı Sevmek', Ercan Şahin Doğaner 'Sevgi Harmanı', Ali Ağır 'Aşkın Nuru Yunus Emre'

Ahmet Tekin Onguni’nin ise sözü ve müziği kendisine ait olan 'Mehmet Bey Yunus' adlı eseri ile sözü Yunus Emre ve müziği kendisine ait olan 'Benden İçeri' şiirlerini bağlama eşliğinde icra etmesinin ardından program, Karamanlı yazar ve şairlere onurluk takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284