Yazilimi Yap Parayi Kap

Ulastirma Bakanligi Cebit`in ilk gününde elektronik, uzay ve havacilik alanlarinda yazilim ve donanim projeleri gelistirenlere hibe karari aldi.

Yazilimi Yap Parayi Kap

Cebit Bilisim Eurasya'nin ilk gününde Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi yazilim ve donanim gelistirenlere hibe sözü verdi. Bakanlikça olusturulan Ar-Ge Fonu ile elektronik haberlesme yazilim ve donanim projelerine 10 milyon liraya, uzay ve havacilik yazilim ve donanim projelerine ise 20 milyon liraya kadar hibe verilecek.
1 Ocak'ta basliyor
2013'te baslayacak olan basvurular, bir yil içinde üç dönemde alinacak. Birinci basvuru 1–31 Ocak, ikinci basvuru 1–31 Mayis, üçüncü basvuru dönemi ise 1–30 Eylül arasinda olacak.
En fazla 5 kisi olacak
Basvuru yapan kurulus, basvuru tarihinden önceki 1 yil süresince aktif olarak faaliyette oldugunu belgeleyecek. En az biri arastirmaci olmak sartiyla en fazla 5 kisi, bir araya gelerek ortak proje basvurusunda bulunabilecek. Türkiye'nin önde gelen Yazilim sirketlerinden Uyumsoft Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Önder kararin yeni yazilimcilar olusmasinda önemli bir tesvik unsuru olusturdugunu belirterek "Ancak bahsedilen konular biraz daha detaylandirilabilir. Çünkü elektronik ve havacilik kendi içinde onlarca basligi barindiran konular. Bunlar netlesirse katilim patlamasi yasanir" dedi.
Yazilim sabir isidir
Türkiye Bilisim Dernegi Baskani Levent Karadag ise verilen hibenin yazilimda markalasmak adina ciddi bir basamak olusturdugunu anlatarak sunlari söyledi: "Ilk yillarda büyük projeler tabiki beklenemez. Yazilim sabir isidir. Mesela yahoo, 5. denemede ortaya çikti."
Ilkler Cebit'te görücüye çikti
Bu yilki Cebit pek çok ilke de sahne oluyor. Siddetli vurmaya dayanikli iPhone koruyuculardan dijital piyanoya dönüsen akilli masalara kadar pek çok yeni ürün teknoloji severlerin begenisine sunuldu.
iPhone böyle iskence görmedi
Fuarda en çok ilgiyi nano teknolojiyle püskürtme kaplama yapilarak üretilen iPhone kiliflari gördü. Ziyaretçilere iPone 5'in üzerine çekiçle vurarak, suya atarak sov yapan Açikgöz Bilgisayar'in Genel Müdürü Murat Açikgöz, cihazin fiyatini 100 lira olarak açikladi.
Ister piyano çal ister ders çalis
Sürat Egitim Tarafindan gelistirilen ve 'active table' adi verilen ders masasi, özel yazilimi sayesinde istenildigi an bir orkestraya dönüstürülebiliyor. 4 kisinin ayni anda kullanabilecegi masa grup halinde ders çalisabilmek ve oyun oynayabilmek için tasarlandi.
Kamera anahtarliga girdi
Fuarda göze çarpan bir diger ilginç ürün ise anahtarlik kameralar. 6.2 megapiksel özelligine sahip cihazlar 4 saate kadar çekim yapabiliyor. Çin'den gelen ürünler Türkiye'de 100-150 lira arasinda satisa sunuluyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284