YEDAM Bağımlıların Yanında

Alkol ve uyuşturucu bağımlıları ile yakınlarına ücretsiz psiko-sosyal ve rehabilitasyon desteği sağlayacak olan Yeşilay Danışmanlık Merkezi ekibi YEŞİLAY Karaman Şube Başkanı İhsan Duru başkanlığında kamu kurumlarını ziyaret etti.

YEDAM Bağımlıların Yanında

Bağımlılıkla mücadelede etkin rol oynayan Yeşilay Danışmanlık Merkezi Karaman Şubesi çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan İhsan Duru merkezin madde, internet bağımlılığı gibi sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz ve sosyal destek sağlayarak yeniden hayata kazandırılmasına yardımcı olacağını söyledi. Kamu kurumlarına yönelik olarak yapılan ziyarette konuşan Başkan Duru konuşmasında gelecek neslin zararlı alışkanlıklardan korunması anlamında üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade etti.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade eden Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş,  İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ve İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun Türkiye Yeşilay Cemiyeti bünyesinde kurulan Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin ilimize kazandırılmasının bağımlılıkla mücadele anlamında büyük bir kazanım olduğunu söyleyerek başarılar dilediler.  

YEDAM NEDİR?

Son yıllarda madde ve alkol bağımlılığı sorununun giderek artması bu alanda tedavi, müdahale ve danışmanlık temelinde yeni yaklaşımları geliştirmeyi gerekli kılmıştır. Yeşilay 2013 yılında tüzüğünde değişiklik yaparak rehabilitasyon hizmetlerinin gerçekleştirilmesini faaliyetleri arasına almıştır. Türkiye’ye özgü bir ayakta destek hizmet modeli geliştirilmiş ve 2015 yılında YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) kurulmuştur. 2015 yılında danışma hattı ile hizmet vermeye başlamıştır. 2016 yılında ise yüz yüze danışmanlık hizmeti vermeye başlamıştır. Şu anda 81 ilde 105 Yeşilay Danışmanlık Merkezi ile ücretsiz ve ayaktan hizmet vermektedir.  YEDAM’ların bünyesinde alanında uzman psikologlar, sosyal hizmet uzmanları ve halkla ilişkiler uzmanları hizmet vermektedir. Multidisipliner çalışma prensibiyle hareket edilir.

YEDAM'a Nasıl Başvurulur?

Eğer aile üyelerinizden biri bunları yaşıyor ama danışmanlık için gelmiyorsa, bilgi ve danışmanlık almak için Danışma Hattı (115)'dan randevu alarak YEDAM'dan hizmet alabilirsiniz.

Kimlere Hizmet Verilir?

12 yaş ve üzerindeki kişilere, tütün, alkol, madde ve internet bağımlılığı konusunda destek almak ya da tedavi olmak isteyenlere, kişiyi tedaviye yönlendirmek için gerekli yöntemleri öğrenmek isteyenlere hizmet veriliyor. YEDAM'da sunulan tüm hizmetler tamamen gizlilik ilkesi esas alınarak yürütülür ve sunulan tüm hizmetler ücretsizdir. YEDAM hizmetlerini ayaktan sürdürmekte ve randevu sistemi ile çalışmaktadır.

Kimler Başvurabilir?

Tütün bağımlılığı ile mücadele yöntemlerini öğrenmek isteyenler, *Alkol kullanımı fazla olanlar, *Madde bağımlılığı tedavisi hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler ve Yoğun internet kullanımına bağlı yaşamında sorunlar olanlar,

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284