Yemen Büyükelçisi Bozgöz, Vali Meral’i Ziyaret Etti

Vali Fahri Meral, Türk - Yemen İş Forumu, Yemen - Türk İkili İş görüşmeleri programına katılmak üzere ilimizde bulunan ve Yemen Büyükelçiliğine atanan Prof. Dr. Faruk Bozgöz’ü Makamında kabul etti.

Yemen Büyükelçisi Bozgöz, Vali Meral’i Ziyaret Etti

14 Kasım 2018 Çarşamba günü Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette Vali Meral, ziyaretleri nedeniyle Büyükelçi Bozgöz’e teşekkür ederken Yemen’e yeni büyükelçi olarak atanmasından dolayı da hayırlı olsun temennisinde bulundu. Vali Meral,  Yemen’in Türkiye ve Türk halkı nezdinde önemli bir yere sahip olduğunu dile getirerek gerçekleştirilen Yemen - Karaman ikili iş görüşmeleriyle birlikte sahip olunan ortak kültürün ekonomik yönden de daha güçlü bir konuma getirileceğine olan inancını belirtti.

Ziyaret öncesinde Valilik Şeref Defterini imzalayan Büyükelçi Prof. Dr. Faruk Bozgöz ise gerçekleşen kabulden dolayı Vali Meral’e teşekkür ederek, sanayi ve Türk Dilinin Başkenti kadim şehir Karaman’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.  Büyükelçi Bozgöz, Yemen’e atanmasından sonra ilk programı Karaman’da yapıyor olmanın kendisini onurlandırdığını belirtti.

Yemen Büyükelçisi Prof. Dr. Faruk Bozgöz’ün Vali Meral’i ziyaretinde, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Yemen’in Aden Şehri Ticaret Odası Başkanı Şeyh Muhammed El Munassab, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Mustafa Rumeli, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Savaş Ülger ile Yemenli sanayici ve işadamları bulundular.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284