Yeni Basin Kartinin Seklini Gazeteciler Belirleyecek

T.C. Basbakanlik Basin Yayin ve Enformasyon Genel Müdürlügü, basin kartlarini toptan yeniliyor. Basin kartlarinin yeni sekli, basin mensuplarinin katilacagi oylama ile belirlenecek.

Yeni Basin Kartinin Seklini Gazeteciler Belirleyecek

T.C. Basbakanlik Basin Yayin ve Enformasyon Genel Müdürlügü, gazetecilik meslegini yerine getiren medya mensuplarinin çalismalarini kolaylastirmak, sahte kullanimlarin önüne geçmek için Basin Karti Yönetmeliginin ilgili maddesi geregince Basin Kartlarini toptan yeniliyor.

Bugüne kadar belirli araliklarla degistirilen Basin Karti için bu yil ilk kez farkli bir uygulama gerçeklestirilecek. Basin Karti, medya kuruluslari ve basin mensuplarindan gelen istekler dogrultusunda; tertip, dizgi ve baski olarak çagdas bir tasarim anlayisi ve teknigi ile Genel Müdürlügün uzman personeli tarafindan yeniden degerlendirildi. Bu degerlendirme sonucunda kartlar uluslar arasi standartlara uygun olarak üç farkli versiyon olarak yeniden hazirlandi.
Yeni kartlarda, kullanicinin dijital fotografi, kisiye özel kart seri numarasi, sahtecilige karsi yüksek teknolojik özellige sahip hologram ve kan gurubu gibi kisisel bilgiler bulunacak.
Basin Yayin ve Enformasyon Genel Müdürlügü, kart degisiminde bir ilki de gerçeklestirerek bu sürece kartin asil sahibi olan medya mensuplarini da dahil ediyor. Yeni basin kartinin sekil ve tasarim özelliklerine basin mensuplarinin bizzat kendileri karar verecek.
Seçim facebook adresinde yapilacak
Hazirlanan üç ayri tasarim www.facebook.com/BBYEGM sayfasinda tüm medya mensuplarinin görüslerine sunuldu. Gazetecilerin begenileri sonunda en fazla oyu alan tasarim önümüzdeki süreçte kullanilacak olan Basin Karti olarak kabul edilecek.
8 Nisan'da baslayan oylama 20 Nisan Cumartesi günü sona erecek.
Oylama sonucunda en fazla oy alan kart yine bir basin duyurusu ile Basin Yayin ve Enformasyon Genel Müdürlügü resmi web sayfasi üzerinden kamuoyu ile paylasilacak.
Kaynak: Haber7

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284