Yeni Belediye Otobüsü Hizmete Girdi

Karaman Belediyesi`nin, kentteki ulasim sorununa çözüm bulmak amaciyla satin aldigi yeni otobüslerden ilki hizmet vermeye basladi.

Yeni Belediye Otobüsü Hizmete Girdi
Belediye Baskani Kamil Ugurlu, Aktekke Meydani'nda düzenlenen törende, Karaman'in ulasim sorununa kalici çözümler bulabilmek için radikal kararlar alarak, 10 tane yeni belediye otobüsünü hizmete soktuklarini söyledi.
Yeni otobüslerin devreye girmesiyle sorunun bir nebze de olsun giderildigini ve vatandaslardan olumlu tepkiler aldiklarini ifade eden Ugurlu, "Karaman'da toplu tasimaya çok önem veriyoruz. Fakat toplu tasima derken vatandaslarimizi sanki kendi özel otomobilinde seyahat eder gibi rahat, güvenli ve huzur içinde tasimak zorundayiz. Yani vatandas imkani olmadigi için belediye otobüsünü tercih etmemeli. Belediye otobüslerinin imkanlari ona cazip gelmeli ki, tercihini belediye otobüsünden yana kullansin. Evinden tekerlekli sandalyesi ile sokaga çikan engelli bir vatandasimiz kimsenin yardimina ihtiyaç duymadan otobüse binebilsin. Bu nedenle geçen yillarda satin aldigimiz yeni 10 otobüs çok ilgi gördü. Belediye Meclisimiz de 6 yeni otobüs daha almamiz için bize yetki verdi. Bu otobüsler 12 metre boyunda, 110 yolcu kapasiteli, alçak tabanli, klimali ve engelli vatandaslarimiz için tasarlanmis otobüsler” dedi.
Otobüslerden 1 tanesinin alindigini ve yapilan törenle hizmet vermeye basladigini sözlerin ekleyen Baskan Ugurlu, yeni otobüsün direksiyonuna geçerek test sürüsü gerçeklestirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284