“Yeni Bir Ben” Bağımlılıkla Mücedele Konulu Panel Düzenlendi

Bağımlılıkla Mücadele Derneği tarafından “Yeni Bir Ben” Projesi kapsamında, madde bağımlılığı, önleyici çalışmalar ve sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında bağımlılıkla mücadele etmek üzere muhtarlara ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine bilinçlendirme eğitimi verildi.

“Yeni Bir Ben” Bağımlılıkla Mücedele Konulu Panel Düzenlendi

 Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen panele; Vali Fahri Meral ve eşi Zehra Meral,sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, merkez mahalle ve kasaba mahalle muhtarları ile davetliler katıldı.
 Panelden önce bir konuşma yapan Vali Fahri Meral, madde bağımlılığı ile ilgili mücadelede hedeflerinin toplumun tüm kesiminin topyekûn bir şekilde bu mücadeleye katılımını sağlamak olduğunu söyledi.
 Vali Meral, “Gençler bizim ve geleceğimizin teminatı. Uyuşturucu en fazla teröre destek veriyor ve terörün ana gelir kaynaklarından birisi konumunda. Bu yüzden hayatın her alanında mücadele etmemiz lazım. Uyuşturucu ile mücadele konusunda özellikle muhtarlardan ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra vatandaşlarımız ve okul idarecilerimizden destek bekliyoruz” dedi.
 Bağımlılıkla Mücadele Derneğinin, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün desteklediği bir projeyle ‘Yeni Bir Ben’ projesi adı altında faaliyetlerine devam ettiğini söyleyen Vali Meral, “Toplantının hayırlı olması dileklerinde bulunarak geleceğimiz ve çocuklarımız için bu mücadelede yer alan herkese teşekkür ediyor, desteklerini bekliyoruz” dedi.
 Daha sonra Bağımlılıkla Mücadele Dernek Başkanı Zeliyha Akcan’ın proje hakkında bilgi vermesinin ardından panele geçildi. Panel bölümünde Isparta UYUMDER Başkan Yardımcısı Yaşar Erbil’in ‘Nasıl Kurtuldular’ konulu, Konya Bağımlılıkla Mücadele Derneğinden Sosyolog Hatice Arslan’ın ‘Madde Bağımlılığı ve Farkındalık’ konulu, Konya Bağımlılıkla Mücadele Derneğinden Abdürrahim Arslan’ın ‘Madde Bağımlılığını Önlemede STK ve Muhtarların Rolü ve Önemi konulu ve Karaman RAM Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Formatör Ramazan Çakıcı’nın bağımlılıkla mücadelede muhtarlara ve STK’lara eğitimin önemi konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.
 Bağımlılıkla mücadele konulu panel, değerlendirme görüş ve önerilerin ardından sona erdi.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284